Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Παραλύει σήμερα η χώρα

Σήμερα Τετάρτη (23/2) η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε πανελλαδική 24ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετέχουν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι, μεταξύ των οποίων δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. και εργαζόμενοι στην Υγεία.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, έκαναν έκλυση στους εργαζομένους να πάρουν μέρος στην απεργία και να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και επιδομάτων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, των διοδίων και των εισιτηρίων, ενώ ζητούν να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Επίσης τα συνδικάτα εκφράζουν τη διαφωνία τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων, γίνονται με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές, ενώ μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων.

Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις

Στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν με πορεία στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν:

* Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.

*Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

* Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, το προσωπικό του ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι στην πρόνοια. Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

* Απέχουν από τα καθήκοντά τους δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί του δημοσίου.

* Τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά, έπειτα από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

* Δεν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από τις 12:00 έως τις 16:00, λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

* Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

* Απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, αλλά σε ώρες που δεν θα παρεμποδίζεται η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

* Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη).

* Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έπειτα από απόφαση της ΠΟΕΣΥ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Τα μπλε λεωφορεία θα παραμείνουν όλη την ημέρα ακινητοποιημένα. Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 17:00, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Τα δρομολόγια του Μετρό θα εκτελεστούν κανονικά, ωστόσο δε θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ.
Το τραμ θα κινηθεί από τις 6:00 έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ.

Ακυρώσεις πτήσεων

Οι αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines και Olympic Air, προχωρούν σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 12:00 έως τις 16:00. Το διάστημα αυτό, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Ειδικότερα η Aegean, αναγκάζεται να τροποποιήσει το πρόγραμμά της και να ματαιώσει τις εξής πτήσεις:

Από Αθήνα προς Σητεία, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη (2 πτήσεις), Χίο, Αλεξανδρούπολη, (2 πτήσεις) και επιστροφή, από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη και Σάμο και επιστροφή.

Παράλληλα, αλλάζουν ώρα αναχώρησης 13 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού και 19 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.

Απ' την πλευρά της Olympic Air, ακυρώνονται συνολικά 34 πτήσεις εσωτερικού, ενώ τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια της 23ης Φεβρουαρίου:

Ο.Α. 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16:00 και από Θεσσαλονίκη 17:30.
Ο.Α. 156 Βιέννη-Αθήνα: Αναχώρηση από Βιέννη 13:35
Ο.Α. 431/432 Αθήνα-Λάρνακα: Αναχώρηση από Αθήνα 7:40 και από Λάρνακα 10:05.
Ο.Α. 269/270 Αθήνα-Λονδίνο (Heathrow)-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16:00 και από Λονδίνο 19:00.
Ο.Α. 284 Λονδίνο (Gatwick)-Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση από Λονδίνο (Gatwick) 11


Πηγή: www.news247.gr
Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: