Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η αλητεία των ΜΑΤ στην Κερατέα (vid.)





Αλητεία η [alitía] : 1α.η ζωή που κάνει ο αλήτης, το άτομο που περιφέρεται άσκοπα και που αρνείται να ασχοληθεί με κτ. σοβαρό και δημιουργικό: H ~ είναι ο κύριος παράγοντας της εγκληματικότητας των ανηλίκων. Tο έσκασε απ΄ το σπίτι του και το έριξε στην ~. H τεμπελιά τον οδήγησε στην ~. || (νομ.) περιπλάνηση, χωρίς σταθερή διαμονή και χωρίς μόνιμη ασχολία ή εξασφαλισμένα μέσα διατροφής: H αστυνομία τον συνέλαβε με την κατηγορία της αλητείας. β. περιφρόνηση των κανόνων της ευπρέπειας και της εντιμότητας, που ισχύουν σε μια κοινωνία. 2. (οικ.) α. σύνολο αλητών: Σ΄ αυτή τη γειτονιά μαζεύεται όλη η ~. β. αλήτης: Aυτός είναι μεγάλη ~.

«Λεξικό της κοινής νεοελληνικής»


Σύμφωνα με το ανωτέρω λεξικό όλοι αυτοί οι ορισμοί προσδιορίζουν την έννοια της αλητείας. Εδώ θα ασχοληθούμε με την έννοια που περιγράφει στη (β.)υποσημείωση.
Σύμφωνα με αυτή τη σημείωση λοιπόν αλητεία είναι και η  περιφρόνηση των κανόνων της ευπρέπειας και της εντιμότητας, που ισχύουν σε μια κοινωνία.

Και τίθεται το ερώτημα: Το να σπας μαγαζιά πολιτών είναι αλητεία ή όχι; (Ας απαντήσουν σε αυτό οι έγκριτοι δημοσιογράφοι τηλε-σταρ των μεγάλων καναλιών). Το να δέρνεις ανθρώπους ηλικίας 70 χρονών και άνω είναι ή όχι αλητεία; Το να συμπεριφέρεσαι σαν στρατός κατοχής σε μια πόλη που ανήκει σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα είναι ή όχι αλητεία;

Σύμφωνα με τους κανόνες της ευπρέπειας και της εντιμότητας που ισχύουν σε μια κοινωνία, αλλά και σύμφωνα με όλα όσα μας δείχνουν, μας λένε και μας προπαγανδίζουν τα κανάλια σε κάθε πορεία ή απεργία όπου γίνονται επεισόδια, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ.

Δεν θα διαφωνήσω. Αλητεία είναι όταν κάποιοι λεγόμενοι αναρχικοί (αλήθεια πόσο αναρχικός είσαι πίσω από μια κουκούλα; Και πόσο προβοκάτορας;) καίνε και σπάνε τα μαγαζιά του κόσμου. Δέχομαι επίσης ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες και όρους, αλητεία είναι και η ρίψη μολότωφ.

Αλητεία όμως κύριοι, είναι επίσης όταν κρατάς γκλομπ, φοράς κράνος και έχεις ασπίδα, είσαι εξοπλισμένος σαν τον αστακό και χτυπάς ανελέητα, γέρους και γυναίκες που ζητούν μια καλύτερη ζωή στην περιοχή τους. Αλητεία είναι όταν συμπεριφέρεσαι σα στρατός κατοχής και επιτίθεσαι κατά δικαίων και αδίκων. Αλλά κυρίως δικαίων. Γιατί δεν νομίζω ότι ο παππούς που δέρνουν μετά το 3’ στο παρακάτω βίντεο τα ΜΑΤ, ήταν αυτός που πέταγε μολότωφ. Με αυτόυς που πετάνε τις μολότωφ ξέρουμε τι γίνεται… «Δεν ξέρουμε ποιοι είναι, οι γνωστοί άγνωστοι, τα τσογλάνια, οι αναρχικοί…». ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ. Γιατί άραγε;;; Μήπως είναι βαλτοί; Μήπως εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα; Απορίες εκφράζω…

Το ζήτημα είναι όμως ότι ένα μήνα πριν περίπου, η «Αστυλογία» είχε ασχοληθεί με τα όσα συνέβαιναν στην Κερατέα. Τότε που τα ΜΑΤ παρανομούσαν. (http://astylogia.blogspot.com/2010/12/blog-post_1457.html)

Σήμερα,η  «Αστυλογία» ασχολείται και πάλι καθώς οι "δυνάμεις Κατοχής" της Κερατέας,  έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο τους. Δεν παρανομούν απλώς, αλλά «περιφρονούν τους κανόνες της ευπρέπειας και της εντιμότητας που ισχύουν σε μια κοινωνία», χτυπώντας παππούδες και γυναίκες και σπάζοντας μαγαζιά.

Αηδία, αλητεία…



Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα γατονια πηγαν και κρυφτηκαν σε βενζιναδικο για να προστατευτουν απο τις molotov...

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa..nai ta m....kia!! Ti wraia pou 8a'tan pantws na ginotan kamia kalh sto venzinadiko k na kaigontoysan ola ta gourounakia mazi!!