Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Νέο απεργιακό μπαράζ στο χώρο της Υγείας




Τη Δευτέρα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη, ξεκινά μία ακόμη εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας. Έτσι λόγω των απεργιών, όσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται απ' τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ.
Αναλυτικά:
Την απεργία διαρκείας θα συνεχίσουν οι γιατροί του ΙΚΑ.
Έως τις 10 Φλεβάρη (την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), θα απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Πειραιά και της Αθήνας.
Απ' την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, μετά την κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Όσον αφορά τους φαρμακοποιούς, τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής.
Τα φαρμακεία του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ οι "Πειραιώτες" φαρμακοποιοί θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα καθορίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.
Ακόμη από 1ης Μαρτίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, θα ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απ' τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο.
Συνταγογράφηση θα μπορεί να γίνεται απ' όλα τα ταμεία.
Από τη Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε απ' τα συναρμόδια υπουργεία (Υγείας και Εργασίας), αρχίζει η διανομή στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ των ατομικών συνταγολογίων, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν από άλλα Ταμεία, καθώς τα ακυρωμένα ραντεβού φτάνουν τις 300.000.
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται απ' τους 15.000 - 16.000  συμβεβλημένους με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ γιατρούς.
Τέλος, οι γιατροί για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν, θα πληρώνονται από το ΙΚΑ.
Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: