Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Βαρυχειμωνιά το Σάββατο, βελτίωση από την Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο σε όλη την χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της Βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 Μποφόρ. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Το Σάββατο στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στη Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Την Κυριακή αναμένεται μικρή βελτίωση. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί από 6 έως 10

Νεφώσεις και ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρο ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις θα σημειωθούν την Κυριακή και ενδέχεται να βρέξει. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσεις αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου

Το Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της περιοχής. ωστόσο κατά τόπου θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη όπου αναμένονται μόνο κάποιες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου, θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς και παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Την Κυριακή, ο καιρός θα βελτιωθεί και αναμένεται να σημειωθούν κάποιες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις ενώ θα χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6-7 Μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο στην Κρήτη και στις Κυκλάδες. Βροχές αναμένονται στην Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 Μποφόρ και τοπικά στα Δυτικά 7 Μποφόρ. Την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες ιδιαίτερα στην Κρήτη. Στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, που κατά τόπου θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή με νεφώσεις και βροχόπτωσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: