Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλυπτικό βίντεο από την πορεία -Ολη η αλήθεια

Παρακολουθήσαμε όλοι στην απεργία της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, διάφορα γεγονότα. Ένα εξ αυτών ήταν και η μολότοφ που πετάχτηκε σε έναν αστυνομικό ο οποίος κινδύνεψε σοβαρά. Παρ' όλα αυτά το βίντεο του Cnn το οποίο ήρθες στη δημοσιότητα δείχνει ακριβώς τη σκηνή που συνέβη:
Ο εν λόγω αστυνομικός, δεν κινούνταν μόνος του.Κινούνταν σε συντεταγμένη ομάδα μοτοσυκλετιστών της Αστυνομίας οι οποίοι είχαν ως σκοπό να διασπάσουν το συγκεντρωμένο πλήθος με... όλα τα μέσα. Έτσι, ο συνάδελφος του, παρέσυρε με τη μηχανή του έναν διαδηλωτή, δευτερόλεπτα πριν ο άλλος αστυνομικός δεχτεί τη μολότοφ. Λίγες στιγμές μετά, η μολότοφ έσκασε στο κεφάλι του. Φυσικά και το ένα γεγονός δεν δικαιώνει το άλλο. Το ότι ο αστυνομικός δηλαδή πήγε να σκοτώσει έναν άνθρωπο, δεν δικαιολογεί την μολότωφ που πετάχτηκε πάνω στον άλλο. Είναι ένα καταδικαστέο γεγονός, όσο καταδικαστέο είναι και αυτό που έκανε ο αστυνομικός.
Το θέμα όμως είναι ότι κανένα Μ.Μ.Ε. δεν παρουσίασε το βίντεο ολοκληρωμένο. Παρουσίασαν μόνο τον αστυνομικό να καίγεται χωρίς να δείχνει τι έχει προηγηθεί.
Αντιγράφουμε από το tsantiri.gr από όπου βρήκαμε και το βίντεο:
"Η αλήθεια αποκαλύπτεται στο βίντεο του CNN, που επισυνάπτουμε. Ποια αλήθεια; Ότι και οι δύο μοτοσικλετιστές αστυνομικοί ήταν στην ίδια ομάδα. Όπως θα δείτε στο βίντεο μπήκαν με μεγάλη ταχύτητα στην πλατεία Συντάγματος κατευθυνόμενοι καταπάνω στους διαδηλωτές για να τους χτυπήσουν με τις μοτοσικλέτες τους! Αυτός που προπορευόταν τα κατάφερε και πάτησε έναν διαδηλωτή, ο δεύτερος που ακολουθούσε ακριβώς από πίσω του και είχε τις ίδιες δολοφονικές προθέσεις, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, γλίστρησε η μηχανή του και έπεσε. Έξαλλοι οι διαδηλωτές, που είχαν ήδη δει μερικά δευτερόλεπτα πριν έναν πολίτη να χτυπιέται βάρβαρα από τον «έφιππο» μπάτσο – δολοφόνο, απάντησαν με μπουκάλια και κατάρες στον πεσμένο μοτοσικλετιστή. Εκεί κάπου πέφτει πάνω του και η μολότοφ, αρχίζει και καίγεται, ενώ οι πολίτες (και όχι οι κουκουλοφόροι) φωνάζουν «μπράβο» και «κάψου καριόλη τώρα»!Αυτή είναι η αλήθεια όπως φαίνεται στο βίντεο! Ο «κακόμοιρος» αστυνομικός που κάηκε, όπως έλεγαν διάφορα παπαγαλάκια και «συναισθηματικοί» ηλίθιοι που δεν έχουν ιδέα από τη σκληρή πραγματικότητα, αποδεικνύεται ένας άκρως επικίνδυνος μπάτσος που μπήκε με ταχύτητα μέσα στην πλατεία Συντάγματος για να πατήσει κόσμο με τις ρόδες του. Ο συνάδελφός του τα κατάφερε, εκείνος για κακή του τύχη έπεσε και βρέθηκε τυλιγμένος στις φλόγες! Το tsantiri θα σας λέει και θα σας δείχνει πάντα την αλήθεια, γιατί εμείς είμαστε άστεγοι και δίχως εξαρτήσεις! Και -το σημαντικότερο- δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε!"
Δείτε σχετικά περίπου στο 35 δευτερόλεπτο



5 σχόλια:

Leonidas Maliagros είπε...

Το βίντεο??? Δεν υπάρχει κάποιο link... Η φωτογραφία αν δεν κάνω λάθος είναι από παλιότερη πορεία, σωστά?

Astylogos είπε...

Τώρα υπάρχει το βίντεο όμως. Απλά έγινε ένα λαθάκι με τον κωδικό.

Leonidas Maliagros είπε...

Από ότι βλέπω άλλος είναι ο αστυνομικός που πέφτει πάνω στους διαδηλωτές και άλλο μηχανάκι τρώει την μολότοφ. Το οποίο μηχανάκι που τρώει την μολότοφ δέχεται επίθεση με ένα καδρόνι από ένα τύπο που καταφέρνει να φύγει (δυστυχώς).
Κλασικά Ελληνικά φαινόμενα. Άλλος φταίει, άλλος πληρώνει.

Astylogos είπε...

Ναι είναι ο διπλανός του αστυνομικός. Που δεν πρόλαβε να πατήσει διαδηλωτή γιατί τον πρόλαβε ο φίλος του... Και συμφωνώ με το τελευταίο σου σχόλιο:"Κλασικά Ελληνικά φαινόμενα. Άλλος φταίει, άλλος πληρώνει".

Ανώνυμος είπε...

Η εοίθεση του αστυνομικού την πρώτη μηχανή είναι εγκληματική. Επίθεση με καδρόνι δέχεται ο δεύτερος αναβάτης με το μαύρο κράνος. Ο πρώτος δέχεται τη μολότοφ. Όταν αποφασίσεις να εφορμήσεις σε συγκεντρωμένο πλήθος με μηχανές, κινδυνεύεις να υποστείς πλήθος συνεπειών μεταξύ των οποίων: α) Να χτυπήσεις κάποιον διαδηλωτή (αν υποθέσουμε ότι ήταν ατύχημα, γιατί όπως ξεκάθαρα φαίνεται υπήρχε πρόθεση) και β) να πέσεις κάτω και να δεχτείς επίθεση από τους διαδηλωτές. Εδώ έγιναν και τα δύο. Φοβερός σχεδιασμός και εκτέλεση από την ΕΛ.ΑΣ. Εδώ μιλάμε για πόλεμο. Δυστυχώς όμως η λογική των αντιποίνων και της εκδίκησης δεν μπορεί να χωράει σε μία δημοκρατική αστυνομία.

Υ.Γ. Όπως βλέπουμε, υπάρχει τρεις τρόποι να μεταδώσεις την είδηση. Να δείξεις μόνο την επίθεση στον αστυνομικό, μόνο την επίθεση στον διαδηλωτή ή ολόκληρο το βίντεο. Από τα ανάλογα προκύπτουν οι σχολιασμοί. Τα συμπεράσματα δικά σας.
marduk