Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ


Τα στοιχεία έξι συλληφθέντων, οι οποίοι, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, θα κατηγορηθούν για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση, δημοσιοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η αστυνομία. Δεν ταυτίζονται με προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια τα όπλα που εντοπίστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων σε διάφορα σημεία της χώρας, δήλωσε το απόγευμα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε μετά την εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο οπλισμός που κατασχέθηκε. Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε, όμως, ότι η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ταύτιση των όπλων με άλλες αξιόποινες πράξεις. Δύο άτομα που στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στη οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ένας 31 ετών που είχε προσαχθεί για εμπρηστική ενέργεια πριν από 2 χρόνια, μια 26χρονη κοπέλα, και 2 26χρονοι νεαροί είναι οι συλληφθέντες σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ελευθέριος Οικονόμου. Συγκεκριμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη συνελήφθη ο Αλέξανδρος Μητρούσιας. Επάνω του βρέθηκε ένας ορειβατικός σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν δύο πιστόλα glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων μια χειροβομβίδα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δυο κινητά τηλέφωνα και 2 USB. Στον Πειραιά, στην Οδό Πύλης συνελήφθη ο Γεώργιος Καραγιαννίδης και πάνω του βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Στα Εξάρχεια επί της Οδού Θεμιστοκλέους συνελήφθη ο Χρήστος Πολίτης 31 ετών, στην Καλλιθέα στην Οδό Πλάτωνος η Στυλιανή Αντωνίου 26 ετών, ενώ στη Σητεία Κρήτης ο Δημήτριος Μιχαήλ 26 χρόνων. Από τους συλληφθέντες ο Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γεώργιος Καραγιαννίδης ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων Φωτιάς», ενώ ο Χρήστος Πολίτης πριν 3 μέρες είχε κληθεί και εξεταστεί από αρμόδιο ανακριτή για συμμετοχή σε εμπρηστική ενέργεια που έγινε στις 22 Μαΐου 2008 πίσω από το εφετείο Αθηνών. Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Ερωτώμενος από δημοσιογράφους «σε ποια τρομοκρατική οργάνωση συμμετείχαν;», ο αρχηγός δεν απάντησε, λέγοντας ότι «οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη».

Επιμέλεια: Δημήτρης Γαρουφάλης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ). ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΕΙΣΑΙ 'Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ?

ΓΙΑΝΝΗΣ.

ΚΡΑΧΤΗΣ είπε...

Eγω παλι πιστευω οτι το ολο θεμα ειναι φιασκο.
Εκτος απο τους 2 της Ν.Σμυρνης που τους πιασαν με υλικο απο την γιαφκα,
οι αλλοι πιστευω πως δεν εχουν σχεση.
Λενε οτι βρηκαν οπλα σε καποια διαμερισματα(περα απο το γκαραζ της Ν.Σμυρνης),κλπ,κλπ.
Ομως αυτο δε λεει τιποτα:
Οπως ακουσα γυρω στις 12,δεν εχουν βρεθει αποτυπωματα η DNA που να συνδεει τα ευρηματα με τους κατηγορουμενους.
Αρα η οποια κατηγορια δεν δυναται να ευσταθει χωρις αποδειξεις(αποτυπωματα δηλαδη η dna)οτι τα οπλα,οι προκυρηξεις,τα κομπιουτερ,κλπ ανηκαν στους συλληφθεντες.
2)Η κοπελα κατηγορειτε μονο για συμμετοχη σε πορειες και εκδηλωσεις αναρχικων.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΩΞΙΜΟ???
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???
ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ!
ΘΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ???
(ΥΣΤ:Οταν πηγα σε εκεινη την πορεια για την Παρνηθα,δε γνωριζα οτι την διοργανωναν αναρχικοι.Οταν το καταλαβα ηταν αργα πλεον.)
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΡΕΙΑ,ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,ΕΙΤΕ ΧΡΥΣΑΓΙΤΕΣ,ΕΙΤΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΕΙΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΥΤΟ!!!
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΙΜΑΜΕ ΟΡΘΙΟΣ!!
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΕ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ(ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ!)!!

ΚΡΑΧΤΗΣ είπε...

Να προσθεσω μονο οτι συμφωνω με τον Γιαννη.
Και πες μας,αληθεια,εσυ εισαι ρουφιανος των μπατσων??
Γιατι οπως ειπε ο Γιαννης,οι φωτογραφιες δημοσιευουνται(γενικα,οχι σε εσενα προσωπικα)με ειδικη διαταξη του εισαγγελεα παραβιαζοντας τα δικαιωματα των συλληφθεντων καθως και τα προσωπικα τους δεδομενα!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ!!
ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!!