Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Μπροστά στην εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική. Αξιοποιώντας τις πηγές της, με αστραπιαίο χτύπημα χθες το απόγευμα, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο άντρες έξω από γκαράζ στη οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη.
Οι συλληφθέντες, οπλισμένοι, πιθανολογείται ότι ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ίσως και μέσα στην ημέρα, αλλά σίγουρα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ακολούθησε έρευνα στο χώρο του γκαράζ, αλλά και σε διαμέρισμα δύο ορόφους από πάνω, και τα ευρήματα ήταν συγκλονιστικά. Εκρηκτική ύλη, υποπολυβόλα, πιστόλια, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, οπλισμός ικανός για μεγάλο χτύπημα αλλά και οπλισμός που «φωτογραφίζει» της Σέχτα Επαναστατών. Μερικά από τα όπλα που βρέθηκαν εκτιμάται ότι υπάρχουν στην προκήρυξη που είχε στείλει η οργάνωση όταν ανέλαβε το χτύπημα κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Κάτι που θα φανεί στη συνέχεια των ερευνών… Οι κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής, σε Αττική αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας συνεχίστηκαν παράλληλα με αυτή στη Νέα Σμύρνη. Την ίδια περίπου ώρα με το «ντου» στο γκαράζ της Καισαρείας, οι Αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις δυο ατόμων σε καφετέρια στα Εξάρχεια. Πρόκειται για έναν ομογενή από την Αυστραλία και άλλο έναν άνδρα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Παράλληλα, προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές ανθρώπων που ανήκουν στον αντιεξουστιαστικό χώρο, ανθρώπων που παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα. Λίγες ώρες αργότερα, η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε και δεύτερη γιάφκα. Αυτή τη φορά στον Πειραιά (Πραξιτέλους 42).
Στη συνέχεια, εντοπίσθηκε και διαμέρισμα-γιάφκα στο Αγρίνιο όπου και εντοπίσθηκαν δυο 9αρια όπλα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα εργαστήρια της βαλλιστικής. Μέχρι νωρίς το πρωί πυροτεχνουργοί της αντιτρομοκρατικής μετέφεραν οπλισμό, εκρηκτικά και άλλα ευρήματα από τις γιάφκες στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου εξετάστηκαν για να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με επιθέσεις ένοπλων οργανώσεων αντάρτικου πόλης. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε άτομα, που έχουν ανεβάσει έως στιγμής τις συλλήψεις σε εννέα. Ο νεαρός που προσήχθη από τη Σητεία της Κρήτης είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φοιτητής από την Αθήνα, και δεν βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα παρά μόνον έντυπο υλικό. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών στα όπλα, που έχουν φτάσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις σύντομα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει να ανακρίνει τα εννέα άτομα που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών».
Εν τω μεταξύ, σάκος με όπλα και σφαίρες βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε δασική περιοχή στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής. Μέσα στον σάκο βρέθηκαν ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι τύπου Scorpion, δύο γεμιστήρες, 18 φυσίγγια, κουκούλες και γάντια. Στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε και ένα κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε καπέλο τύπου τζόκεϊ με σήμα «Ελληνική Αστυνομία». Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή του Εύοσμου. Στα ευρήματα γίνεται εργαστηριακή ανάλυση, ενώ την έρευνα έχει αναλάβει η ασφάλεια Πολυγύρου, καθώς σε πρώτη φάση ο οπλισμός συνδέεται από τις αρχές με ληστείες στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Επιμέλεια: Δημήτρης Γαρουφάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: