Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δεν είναι ΜΟΝΟ ελληνική πραγματικότητα!

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουμε μάθει να λέμε όλοι οι δημοσιογράφοι, φίλαθλοι, οπαδοί και γενικά όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, για την κακή ποδοσφαιρική παιδαγώγηση που έχουμε ως λαός, και φυσικά δεν έχουμε άδικο. Για τα επεισόδια, τις φωτοβολίδες, τους πετροπόλεμους, τους τσακωμούς παικτών στους αγωνιστικούς χώρους και άλλα πολλά.


Οπωσδήποτε όλα αυτά μαυρίζουν συνεχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και οδηγούν ότι καλό πάει να γίνει από κάποιες πλευρές στο γκρεμό, χρόνια πίσω δηλαδή. Πιπίλα στο στόμα πολλών οι φράσεις " Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά", ''Πάλι γίναμε ρεζίλι", " όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν" και άλλες πολλές τέτοιες κατηγορίες για να πουλάνε οι εφημερίδες και να έχουν κάτι να συζητάνε οι πολίτες-φίλαθλοι. Το λέω αυτό φυσικά γιατί ποτέ δεν είδαμε κανέναν να πάρει το θάρρος να ξεκινήσει μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι σε αυτό που λέγεται " Ελληνικό Ποδόσφαιρο". Κάθε χρόνο, κάθε αγωνιστική, τα ίδια και τα ίδια από όλους μας.

Θα ήθελα όμως να σταθώ στο χθεσινό αγώνα της Βαρκελώνης, που οι περισσότεροι έμειναν στο 5-0 των Καταλανών και δεν είδαν ή δεν έμαθαν τίποτα παραπάνω. Θα αναφέρω λοιπόν κάποια γεγονότα που έμαθα και είδα εγώ προσωπικά, όχι για να δικαιολογήσω την ελληνική "βλακεία" τέτοιων γεγονότων αλλά για να γνωρίζετε πως όλα αυτά δεν λαμβάνουν χώρο μόνο στην Ελλάδα, στο ΟΑΚΑ, στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκης αλλά ακόμα και στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου όπως το Ισπανικό. Γνωρίζετε λοιπόν ότι η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης, στην πορεία της προς τη Βαρκελώνη για τον αγώνα δέχτηκε επίθεση από οπαδούς της Μπάρτσα με πέτρες και αυγά, προκαλώντας μάλιστα σοβαρές υλικές ζημιές στο πούλμαν της ομάδας αλλά και ελαφρύ τραυματισμό σε άνθρωπο της ασφάλειας της ομάδας; Σας φαίνεται απίστευτο; Κακώς! Ο φανατισμός που υπάρχει χρόνια τώρα ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες είναι τόσος που δε ξέρω αν το δικός μας ντέρμπι των αιωνίων φτάνει έστω στο μικρό τους δαχτυλάκι. Και βέβαια η "έχθρα" δε σταματάει εκεί. Είδαμε τι έγινε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Από την αρχή και κυρίως στο τέλος, είδαμε κλωτσιές για τραυματισμό και από τις δυο ομάδες και τάκλιν που σήκωναν πειθαρχικό. Και βέβαια, ο κ. Ράμος, έριξε και τις ψιλές του, μιας και στο τέλος βάρεσε αντίπαλό του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα επειδή είχε νεύρα.

Όλα αυτά θεώρησα σκόπιμο να τα αναφέρω θέλοντας να δείξω πως δεν είμαστε οι μόνοι στο κόσμο που πετάμε πέτρες στους αντιπάλους μας όταν φτάνουν στο γήπεδο, χωρίς να σημαίνει πως αυτό είναι σωστό. Απλώς δεν είναι μόνο ελληνική πραγματικότητα. Αυτά τα θλιβερά και άσχημα γεγονότα γίνονται παντού. Ακόμα και στα καλύτερα "σπίτια" που λέμε...

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: