Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑΤΟΣ


Απονεμήθηκαν χτες βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα Θεατρικά βραβεία του περιοδικού "Αθηνόραμα". Τα εν λόγω βραβεία, που έχουν πλέον καταστεί θεσμός, αποτελούν τα πιο αξιόπιστα θεατρικά βραβεία που απονέμονται στη χώρα μας κάθε έτος. Εξ ου και όλοι οι άνθρωποι του θεάτρου τα τιμούν με την παρουσία τους τα τελευταία 12 έτη. Παρουσιαστής της φετινής απονομής ήταν ο Κλέων Γρηγοριάδης, σε κείμενα Γιάννη Κακλέα, σε μια βραδιά με γέλιο και συγκίνηση, όπου όλοι χειροκρότησαν τους νικητές με θέρμη.
Το βραβείο καλύτερης παράστασης απέσπασε το "Μάουζερ" του θεάτρου Άττις και ακολούθησαν το "Σλουθ" από το θέατρο Αθηνών και "Το τρίτο στεφάνι" από το Εθνικό Θέατρο. Τα βραβεία σκηνοθεσίας απέσπασαν κατά σειρά ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, Σταμάτης Φασουλής και Θωμάς Μοσχόπουλος. Αναφορικά με τους ηθοποιούς, ως καλύτερος ηθοποιός βραβεύτηκε ο Γιώργος Κωνσταντίνου για την ερμηνεία του στον "Αμπιγιέρ" και ακολούθησαν οι Γιώργος Κιμούλης και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης του "Σλουθ". Το α' βραβείο γυναικείου ρόλου απέσπασε η Νένα Μεντή για το " τρίτο στεφάνι" και ακολούθησαν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για το "La Chunga" και η Ελένη Κοκκίδου για τη "Γυναίκα της Πάτρας".
Οι συντελεστές και το θετρόφιλο κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους στα επόμενα βραβεία του χρόνου, έως τα οποία είναι σίγουρο ότι θα μεσολαβήσουν πολλές νύχτες καλού και ποιοτικού θεάτρου στην πόλη...

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: