Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ"


Υπογράφηκε η χορηγική σύμβαση, με την οποία η Εθνική Τράπεζα δίδει το ποσόν των 30 εκατομμυρίων ευρώ ως χορηγία στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της νέας πτέρυγας χειρουργείων και των μονάδων ανάνηψης και εντατικής θεραπείας.
Τα έργα προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2011 και η νέα πτέρυγα προβλέπεται να παραδοθεί στο κοινό μετά από 30 μήνες. Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος χαιρετίζοντας τη σχετική συμφωνία, αναφέρθηκε στην ανάγκη άρσης των διάφορων γραφειοκρατικών εμποδίων, έτσι ώστε οι διάφορες χρηματικές προσφορές, ανεξαρτήτως ύψους, να απορροφώνται με μεγαλύτερη ευκολία.
Το έργο θα αυξήσει τις χειρουργικές αίθουσες από 13 σε 22, και θα οδηγήσει στο κλείσιμο των πεπαλαιωμένων χειρουργείων του νοσοκομείου, που μετράνε κοντά 40 χρόνια ζωής. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, χορηγίες και γενικότερα κινήσεις όπως αυτές της Εθνικής, ανεξαρτήτως κινήτρων, είναι οπωσδήποτε σημαντικές, καθώς παρέχουν τα μέσα εκείνα, τα οποία οδηγούν σε βελτίωση των συνθηκών ζωής και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χιλιάδων συμπολιτών μας, και σίγουρα πρέπει να εξαίρονται.

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: