Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η ΔΟΥΛΟΣ Η ΑΝΕΡΓΟΣ;

Με τα νέα μέτρα που προσπαθεί να φέρει" η κυβέρνηση του μνημονίου",είναι ξεκάθαρο ότι τα δικαιώματα του εργαζόμενου "εξατμίζονται".Ο ιδιωτικός τομέας,μετατρέπεται σε ένα είδους   εργασιακού μεσαίωνα .Πλέον καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, ο κατώτερος μισθός, αφού κάθε εταιρία ανάλογά με τις ανάγκες της θα κάνει ειδικές συμβάσεις στους εργαζόμενους,   αλλά και το 8ωρο.

 Τα νέα "βάρβαρα" μέτρα  ,σύμφωνα με την κυβέρνηση θα υλοποιούνται μόνο σε εταιρίες και επιχειρήσεις που θα βρίσκονται στο" χείλος του γκρεμού "και θα είναι στη φάση του κλεισίματος και της πτώχευσης. 'Ετσι με το φόβο της ανεργίας,  οι εταιρίες  θα αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δέχονται τη μείωση μισθού και το ευέλικτο ωράριο που θα προτείνουν ,παραβιάζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα που τόσα χρόνια ο εργαζόμενος αγωνιζόταν για να έχει.
  Το θέμα είναι ότι στη χώρα μας τα μεγάλα κεφάλαια  βρίσκουν παραθυράκια και εκμεταλλεύονται τους νόμους και καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Επιπλέον το κράτος τόσα χρόνια μας έχει δείξει ότι δεν φαίνεται να υπολογίζει τα δικαιώματα του εργαζόμενου αλλά αντίθετα λειτουργεί υπέρ της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου. Αναπόφευκτο είναι λοιπόν,  οι πολίτες να μην  εμπιστεύονται τη "καλή θέληση" της  κυβέρνησης ,αλλά και γενικότερα το πολιτικό σύστημα.
Για να αποφευχθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, πρέπει ο Έλλην εργαζόμενος  να αντισταθεί και να παλέψει για τα δικαιώματά του.

Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: