Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ...


Ένα εμπόριο κυριολεκτικά ανατριχιαστικό λαμβάνει χώρα σε πολλά μικρά χωριά των ρωσικών στεπών. Σε περιοχές όπως αυτές, όπου η φτώχεια κυριολεκτικά θερίζει και οι πόροι για να επιβιώσουν οι κάτοικοι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, οι γυναίκες βρήκαν έναν τρόπο για να αυξήσουν τα γλίσχρα εισοδήματα των οικογενειών τους και να θρέψουν τα παιδιά τους: διαθέτουν τα μαλλιά τους προς πώληση!!!
Τις ανθρώπινες τρίχες αγοράζουν έμποροι από τη Ρωσία και την Ουκρανία, οι οποίοι τις μεταπωλούν σε μεγάλες εταιρείες επεξεργασίας τριχών. Παρά το ότι το συνθετικό ανθρώπινο μαλλί είναι μία ανακάλυψη εδώ και δεκαετίες, οι επιδιδόμενοι σε αυτό το φρικώδες εμπόριο δηλώνουν ότι το φυσικό ανθρώπινο μαλλί είναι ασύγκριτα καλύτερης ποιότητας, ενώ το ξανθό των Ρωσίδων είναι η καλύτερη απόχρωση παγκοσμίως. Είναι ενδεικτικό ότι μία πλεξούδα μήκους κάτω των 30 εκατοστών πωλείται αντί 50 δολλαρίων, για να καταλήξει στα ινστιτούτα ομορφιάς της Πετρούπολης και της Μόσχας, και αργότερα στο κεφάλι εύπορων κυριών, που δεν διαθέτουν επί κεφαλής το φυσικό ξανθό.
Οι γυναίκες των περιοχών αυτών δηλώνουν ανήμπορες να θρέψουν αλλιώς τις οικογένειές τους και για αυτό προβαίνουν σε εντατική περιποίηση των μαλλιών τους, και όταν αυτά φτάσουν σε επιθυμητό μήκος, τα κόβουν και καλούν τους εμπόρους για να τους τα πωλήσουν. Πρόκειται πραγματικά για ένα φρικτό είδος εμπορίου, που αποκαλύπτει το σημείο εκμετάλλευσης στο οποίο μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος απέναντι στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό του, και επιβεβαιώνει τη ρήση :"homo homini lupus", δηλαδή "ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος"...

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: