Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

H συνέντευξη του Τζόλε!

Η Αστυλογία αναδημοσιεύει τη συνέντευξη του μεγάλου αρχηγού του Ολυμπικού Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς στον "Αθήνα 98.4".


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζόρτζεβιτς:


Δημοσιογράφος: Γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κερδίσει τα ντέρμπι τον τελευταίο καιρό;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Μα δεν έχασε όλα τα ντέρμπι. Είχε κάποιες ελλείψεις και επηρεάστηκε από αυτές. Περιμένουμε καλύτερα πράγματα στο μέλλον, γιατί μπορεί».

Δημοσιογράφος: Γιατί έχασε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Στα ντέρμπι πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Αν δεν το κάνεις, το πληρώνεις. Έτσι έγινε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα καινούργια στοιχεία που έφερε ο Βαλβέρδε με την επιστροφή του στο λιμάνι;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Καταρχήν, να πούμε ότι είναι μία καινούργια ομάδα. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει δεκαπέντε καινούργιους παίκτες. Είναι μία ομάδα ξεκούραστη, πιο φρέσκια. Ο Βαλβέρδε έφερε αυτοπεποίθηση, αυτό που ίσως τελικά να έλειπε πέρυσι. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι πέρυσι υπήρχαν πολλά προβλήματα και τραυματισμών και άλλης φύσεως μέσα στη χρονιά. Από εκεί και πέρα, η ομάδα δείχνει ότι έχει σε γενικές γραμμές βρει το δρόμο της και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα πάει πολύ καλύτερα».

Δημοσιογράφος: Ο τωρινός Ολυμπιακός, εάν σήμερα έπαιζε στην Ευρώπη, θα μπορούσε να φτάσει είτε στο Γιουρόπα Λιγκ, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Είναι δύσκολο να απαντήσουμε σε ένα τέτοιο ερώτημα. Είναι όπως είπαμε μια καινούργια ομάδα. Εξαρτάται ποιες ομάδες θα ήταν στον όμιλό του. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι παράγοντες, που δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Δεν θα ήθελα να μπω σε μία τέτοια διαδικασία. Πιστεύω ότι του χρόνου θα έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα που θα μας δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει στην Ευρώπη. Το σίγουρο είναι ότι έχει έμπειρους παίκτες και πάρα πολύ καλούς, με μεγάλες δυνατότητες. Πιστεύω ότι θα μπορούσε και θα μπορέσει να καταφέρει πάρα πολλά πράγματα».

Δημοσιογράφος: Είναι αρνητικό για μία τόσο καινούργια ομάδα -οι παίκτες συγκεντρώθηκαν δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος-,το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη;   

Π. Τζόρτζεβιτς: «Νομίζω ότι είναι και θετικό και αρνητικό. Το θετικό είναι ότι μιλάμε για μία καινούργια ομάδα, η οποία έχει αρκετό χρόνο δουλειάς, για να προετοιμαστεί και να δέσει καλύτερα. Το αρνητικό έχει να κάνει κυρίως με τους παίκτες. Είναι δύσκολο να περιμένουν κάθε Κυριακή για να παίξουν. Σε μία τόσο μεγάλη ομάδα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να περιμένεις την Κυριακή για να παίξεις έναν αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά δυστυχώς έτσι πρέπει να λειτουργήσει φέτος. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει το πρόβλημα και θα είναι πιο προσεκτικός για να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον».

Δημοσιογράφος: Σε ποια σημεία πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Δε νομίζω ότι λείπει κάτι αυτή τη στιγμή. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό από τη δουλειά που γίνεται στην παρούσα φάση. Αυτό που χρειάζεται περισσότερο  είναι να της δώσουμε χρόνο εμπιστοσύνης, γιατί είναι μια καινούργια ομάδα που δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θέλει και ο κόσμος και ο πρόεδρος και το προπονητικό τημ. Έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες».

Δημοσιογράφος: Σε παλιότερη συνέντευξή σου, είχες δηλώσει ότι εάν έπαιζες θα ήθελες να συνεργαστείς με τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ποιος άλλος παίκτης αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σου;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Δεν έχει να κάνει με τη δική μου εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι είναι μία καινούργια ομάδα με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές. Και ο Μιραλάς πάει πάρα πολύ καλά και ο Ιμπαγάσα είναι ένας παίκτης που δίνει ρυθμό στο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες, απλά στάθηκα στον Ιμπαγάσα, γιατί όσον αφορά στο μοίρασμα του παιχνιδιού σίγουρα στο θέμα μεσοεπιθετικών παικτών, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο από το να έχεις έναν παίκτη να παίρνεις τις μπαλιές την κατάλληλη στιγμή. Από αυτή την άποψη το είπα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι πάρα πολύ καλοί παίκτες, όπως ο Ριέρα, ο Ρόμενταλ, ο Πάντελιτς. Η ομάδα αρχίζει και δένει και στην πορεία θα διαπιστώσετε ακόμη περισσότερο πόσο καλή και ποιοτική είναι».

Δημοσιογράφος: Χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός αναζητά έναν Τζόλε, Λέτο και τώρα έναν Ριέρα. Βλέπεις τελικά να καλύπτεται  το κενό στα αριστερά;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Ο Ριέρα, εντάξει, τον γνωρίζουμε όλοι. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής για εμένα. Πάει καλά μέχρι στιγμής, αλλά πιστεύω ότι έχει ακόμη τα περιθώρια να βελτιωθεί και να έχει  ακόμη καλύτερη απόδοση. Πιστεύω ότι ακόμη δεν έχει φτάσει το εκατό τοις εκατό».

Δημοσιογράφος: Ο Φετφατζίδης αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά, μοιάζει να έχει πέσει τον τελευταίο καιρό. Τι συμβουλή του δίνεις; Έχεις μιλήσει καθόλου μαζί του; Τι -κατά τη γνώμη σου- πρέπει να προσέξει από εδώ και πέρα;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Είναι μεγάλο ταλέντο. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ειδικά για τους νέους ποδοσφαιριστές που ξεκινάνε μπαίνοντας σε μεγάλες ομάδες, τον πρώτο χρόνο υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε εντυπωσιακά και είναι πραγματικά ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο - τρεις αγώνες που έχει παίξει με δυσκολία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Απλά έχουν αρχίσει οι αντίπαλοι να τον γνωρίζουν καλύτερα και τον υπολογίζουν περισσότερο. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να το ξεπεράσει και να επιστρέψει στο σημείο που ήταν πριν. Για νέους παίκτες είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο μέχρι να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους».

Δημοσιογράφος: Τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό ήσουν ο άνθρωπος που μιλούσες στα αποδυτήρια. Παράλληλα, ότι και να συνέβαινε δεν έπαιρνε την έκταση όπως βλέπουμε να παίρνει στον Παναθηναϊκό. Γιατί κατά τη γνώμη σου υπάρχει αυτή η διαφορά;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις. Αυτό που θεωρούσα σωστό τόσα χρόνια στην ομάδα, το έκανα. Από εκεί και πέρα άλλοι είναι εκείνοι που θα κρίνουν εάν έκανα ή όχι αυτό που έπρεπε. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για καταστάσεις που συμβαίνουν σε άλλες ομάδες και να πω εάν γίνεται το σωστό ή όχι».


Δημοσιογράφος: Παρατηρείς διαφορές στον τρόπο διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από αυτόν του Σωκράτη Κόκκαλη;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα. Πρόσφερε πάρα πολλά. Έχει κάνει πραγματικά πάρα πολλά πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει η εικόνα ενός προέδρου που έφυγε με τη στάμπα του αποτυχημένου. Πράγματι έχει καταφέρει πάρα πολλά και μεγάλα πράγματα στον Ολυμπιακό και έφυγε σαν ένας πολύ πετυχημένος πρόεδρος. Γιατί, αν και πρόσφερε πάρα πολλά, δίνεται η εντύπωση από κάποιους ότι έφυγε σαν αποτυχημένος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακούγεται κάτι τέτοιο. Η καινούργια διοίκηση ήρθε πολύ ζεστά και με μεγάλη όρεξη να προσφέρει στο σύλλογο. Μέχρι στιγμής πάνε πάρα πολύ καλά. Πρέπει βέβαια να της δώσουμε χρόνο εμπιστοσύνης, γιατί δεν γίνεται να λειτουργούν όλα τέλεια και καλά από τον πρώτο χρόνο, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι μέχρι στιγμής γίνονται σωστές κινήσεις και ότι ο Ολυμπιακός είναι στο σωστό δρόμο».

Δημοσιογράφος: Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο σημαντικότερος αντίπαλος του Ολυμπιακού φέτος;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Και βέβαια ο εαυτός του. Έχει μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά νομίζω ότι έχει φανεί πια ξεκάθαρα ότι μπορεί να κινδυνεύσει μόνο από τον κακό του εαυτό».

Δημοσιογράφος: Αλήθεια, με ποιόν τρόπο πιστεύεις ότι θα μπορούσες να βοηθήσεις τον Ολυμπιακό, τώρα που δεν αγωνίζεσαι;

Π. Τζόρτζεβιτς: «Δεν έχω να σας αποκαλύψω κάτι. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πάντα προτεραιότητα σε οτιδήποτε γίνεται στη ζωή μου. Από εκεί και πέρα, έχω κάνει τον κύκλο μου αγωνιστικά στην ομάδα. Είχαμε κάποιες συζητήσεις για να συνεργαστούμε στα διοικητικά. Δεν προχώρησε. Ο καιρός θα δείξει. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σας πω ή να σας κρύψω. Σας λέω πάντως πως ό,τι και να  κάνω στη ζωή μου, ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο».

                                       
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή : Athina984.gr
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: