Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο οδηγός που σκότωσε 18 παιδάκια στην Κίνα

Για όσους δεν γνωρίζετε το συμβάν, πριν λίγες μέρες, οδηγός ενός μικρού πούλμαν στην Κίνα το οποίο μετέφερε μικρά παιδιά από και προς το νηπιαγωγείο που πηγαίνανε, συγκρούστηκε με άλλο μεγάλο όχημα προκαλώντας το θάνατο 18 παιδιών ηλικίας 3-5 ετών.


Ο δολοφόνος με το τιμόνι, χαράμισε τις ζωές 18 μικρών παιδιών, δίχως να τηρήσει τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, αλλά κυρίως τους κανόνες που όριζαν πως στο μικρό πούλμαν που κατείχε είχε χωριτηκότα και προδιαγραφές μόνο για 9 ενώ εκείνος το φόρτωσε με 65.

Μετά από περίπου 5-6 μέρες λοιπόν, ο οδηγός συνελήφθη από τις αρχές της Κίνας και πλέον κατηγορείται για πολλά παραπτώματα τα οποία οδήγησαν στο θάνατο 18 ψυχών. Αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα στο μίνι πούλμαν βρισκόντουσαν και περίπου 4 άτομα ενήλικοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι δρόμοι στην Κίνα είναι από τους πιο επικίνδυνους παγκοσμίως, όπου καθημερινά γύρω στα 200 άτομα χάνουν τη ζωή τους, αν και δεν βγαίνει στη δημοσιότητα ο πραγματικός αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων. 


Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: