Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ένας παικταράς με πεσμένη αυτοπεποίθηση...

Ένας νεαρός και όχι τόσο γνωστός επιθετικός, έπιασε πέρυσι το καλοκαίρι λιμάνι, με την μορφή δανεισμού από την Σεντ Ετιέν και το γαλλικό πρωτάθλημα.

Από τις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού έδειξε πως πρόκειται για ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, το οποίο και μπάλα ξέρει αλλά και να αφήνει το τόπι στο πλεκτό. Φυσικά και μιλάμε για τον Κέβιν Μιραλάς, τον Βέλγο άσο των Πειραιωτών που έχει δείξει σε όλους τα... καρύδια του, προσφέροντας πολλά στην ομάδα που τον πίστεψε και τον αγόρασε, τον Ολυμπιακό.
Ο Μιραλάς είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός, ξέρει να κρατά μπάλα, έχει έκρηξη στο παιχνίδι του ενώ οι ντρίπλες του και τα καταπληκτικά τελειώματά του συνθέτουν τα απαραίτητα για έναν παίκτη που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτά ωστόσο, τα είδαμε και τα χορτάσαμε κατά την περσινή σεζόν, με τον Βέλγο να πετυχαίνει 14 γκολ στη Super League και μάλιστα χωρίς να αγωνιστεί σε όλα τα ματς στο κέντρο της επίθεσης. Άλλες φορές ήταν στο αριστερό άκρο, άλλες στο δεξί, άλλες έπαιξε καθόλου. Τα γκολ που πέτυχε αλλά και το θέαμα που πρόσφερε, ξετρέλαναν τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην αγορά του, προσφέροντάς του τριετές κλειστό συμβόλαιο της τάξεως των 1,1 εκατ ευρώ, ασχέτως αν η διαδικασία υπογραφής του νέου συμβολαίου πέρασε από χίλια κύματα.

Φέτος όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Σαφώς και πρόκειται για ένα από τα πολύ δυνατά και επικίνδυνα όπλα των πρωταθλητών, όμως, το σκοράρισμά του και οι τελικές του προσπάθειες δεν έχουν την ίδια σιγουριά από τον ίδιο και δεν καταλήγουν στα δίχτυα, σε φάσεις οι οποίες είναι βούτυρο στο ψωμί του Βέλγου. Παράδειγμα για την παραπάνω παρατήρηση θα σας δώσω δύο φάσεις. Η πρώτη είναι φυσικά το απίστευτο τετ-α-τετ που βγαίνει με τον Μανταντά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Μαρσέιγ, όπου ο Κέβιν από υπερβολική ίσως σιγουριά ή χαμηλή αυτοπεποίθηση, κάνει ένα χλιαρό πλασέ με τον Γάλλο πορτιέρο να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα τελειώνοντας τη φάση. Δεύτερη φάση η οποία μάλιστα δεν έχει μεγάλες διαφορές από την πρώτη, είναι η φάση στο μεγάλο ντέρμπι του προηγούμενου Σαββάτου, όπου ο Μιραλάς έρχεται πάλι τετ α τετ με τον μικρό και άπειρο Καπίνο, ωστόσο το πλασέ του Μιραλάς δεν καταλήγει στο τέρμα του τριφυλλιού και περνά λίγο άουτ.

Ο Μιραλάς συνεχίζει να αγωνίζεται καλά και να δείχνει το τεράστιο και πλούσιο ταλέντο του όμως κάπου δεν είναι έτοιμος για να μπορέσει να τελειώσει φάσεις που πέρυσι τις είχε σίγουρες. Αν έβλεπες τον Μιραλάς στην πλάτη της άμυνας απέναντι στον τερματοφύλακα έλεγες πάει αυτό, είναι μέσα. Φέτος δεν ισχύει το ίδιο...

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός


Δεν υπάρχουν σχόλια: