Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τα καλά του ντέρμπι και ένα μικρό σχόλιο!

Στον απόηχο του χθεσινού, πλέον, μεγάλου ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε μερικά από τα κυριότερα σημεία τα οποία αναμφίβολα το χαρακτηρίζουν  ως ένα από τα ποιοτικότερα και καλύτερα ντέρμπι των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια.

Οι γηπεδούχοι του Ερνέστο Βαλβέρδε, έκαναν ένα παιχνίδι παρόμοιο με αυτό κόντρα στην Άρσεναλ στην Αγγλία, δημιουργώντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν τους δίνει ούτε τους τρεις βαθμούς της νίκης αλλά ούτε και την πρωτιά στη βαθμολογία, την οποία βέβαια συνεχίζει να διατηρεί ο Παναθηναϊκός.


Οι πράσινοι από την άλλη, αν και ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένα στα πρώτα λεπτά, ευτύχισαν να προηγηθούν στο σκορ χάρη στην εξαιρετική αντεπίθεση των Κουίσι και Ζέκα. Ο τελευταίος ήταν αυτός που αυτός που άφησε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι ενώ ο πρώτος είναι ο αρχιτέκτονας της συγκεκριμένης φάσης.

Το ματς λοιπόν,καταρχάς, είχε ρυθμό. Θυμηθείτε και πείτε μου αν θέλετε, ένα παιχνίδι των τελευταίων χρόνων στο οποίο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν και έπαιξαν καλό αλλά και ουσιαστικό ποδόσφαιρο όπως χθες στο φαληρικό στάδιο. Νομίζω πως όσο και να προσπαθήσετε, ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πολύ δύσκολα υπήρχε που να έμοιαζε με αυτό, έχοντας τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό αλλά και τόσες πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ένα άλλο στοιχείο που έκανε αυτό το ματς καλό αλλά και ξεχωριστό, αναμφισβήτητα είναι η διαιτησία του κ. Γιάχου. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ παραπάνω από όσο πρέπει, ωστόσο οφείλω να επισημάνω πως ήταν πολύ καλός, τόσο όσο έπρεπε και σφύριξε το ματς στο 50-50. Αν αύριο βγούνε οι φυλλάδες και γράφουνε ένα σωρό μαλακίες, πραγματικά θα με κάνει να απορήσω, πολύ απλά γιατί είναι η καλύτερη διαιτησία σε ντέρμπι των τελευταίων δέκα τουλάχιστον χρόνων. Μπράβο του λοιπόν.

Τέλος, παρότι δεν έλειψαν μερικά από τα συνηθισμένα επεισόδια από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων, θα ήθελα να πω πως σήμερα έγινε ένα βήμα παραπάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο γιατί η παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού ήταν σε γενικές γραμμές κόσμια, αλλά γιατί συνολικά το ντέρμπι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είχε αέρα ευρωπαϊκών σοβαρών ομάδων, κάτι που είχε περάσει και στον κόσμο μέσα στο στάδιο. Βέβαια, ο έξυπνος από την Θύρα 7 που πέταξε την φωτοβολίδα μέσα στο γήπεδο αλλά και κάποιοι που έκαναν πάλι την δουλειά τους, την ώρα που ο Λέτο προσπαθούσε να εκτελέσει ένα κόρνερ, σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητα και πρέπει να τιμωρηθούν, ωστόσο ένα σημαντικό μικρό βήμα νομίζω ότι έγινε. Ας στηρίξουμε όλοι μας το ποδόσφαιρό μας, σε μας ανήκει στο κάτω-κάτω και εμείς το παρακολουθούμε. Ας είμαστε όλοι κοντά του, είτε γαύροι, είτε Παναθηναϊκοί, είτε ότι στο διάολο είμαστε. Μπορούμε όλοι μας να το κάνουμε καλύτερο, το είδαμε σήμερα...

ΥΓ: Ελπίζω το παιχνίδι του δεύτερου γύρου να είναι ανάλογο του σημερινού με την διαφορά πως όλοι μας θα θέλαμε ένα πιο μεγάλο σκορ, άσχετα το ποιος και το άμα θα κερδίσει. Μπάλα να βλέπουμε και ας νικάει όποιος το λέει η ψυχή του...

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: