Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς γράφοντας για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και ώρες.
Ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, κάποιοι τσακώνονται για την εξουσία, κάποιοι άλλοι για το πόσο μεγαλύτερο ποσοστό θα πάρει το κόμμα τους στις επερχόμενες εκλογές και κατά τ' άλλα σκυλεύουν το πτώμα του νεκρού που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ίδια η χώρα.

Μετά τον εξευτελισμό του πρωθυπουργού (;) της χώρας κ. Παπαπνδρέου από τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Γαλλίας, η Ελλάδα μοιάζει να είναι καράβι δίχως καπετάνιο σε θάλασσα με 12 μποφόρ.

Το θέμα όμως έγκειται στο αν υπάρχει λύση και ποια είναι αυτή. Κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Δημοψήφισμα; Εκλογές; Κανείς πραγματικά δεν ξέρει. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο καθώς όποια από τις ανωτέρω λύσεις και να προτιμηθεί δεν είναι σίγουρο το ότι θα αποφέρει καρπούς.

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα λέει μια ρήση. Μήπως όμως τελικά δεν υπάρχει διέξοδος από αυτή τη δημοκρατία; Από μια δημοκρατία  την οποία κάποιοι έχουν επιβάλλει αντικαθιστώντας την πραγματική έννοια του όρου "Δημοκρατία".

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: