Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Facebook... νεκρών;

Ναι, καλά διαβάσατε. Μετά το κλασσικό Facebook που βρίσκεται χρόνια στις ζωές μας ήρθε σειρά για ένα παρατραβηγμένο site στο οποίο θα βρίσκονται νεκροί.

Πιο συγκεκριμένα και για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι εννοώ, η εταιρία i-Postmortem Limited δημιούργησε δύο νέες μακάβριες υπηρεσίες που είναι ήδη on-line. Το i-Tomb ή «Facebook των νεκρών» και το i-Memorial ή «Facebook του μνημείου» διατίθενται σε 16 διαφορετικές γλώσσες με ετήσια συνδρομή 50 και 120 δολάρια για κάθε λογαριασμό αντίστοιχα.


Όπως καταλαβαίνετε, το νέο Deadlook όπως το χαρακτηρίζουμε εμείς, ξεπερνά τα όρια της τρέλας και της παράνοιας καθώς μέσα από αυτό θα υπάρχουν εικονικοί τάφοι νεκρών στους οποίους οι πραγματικοί φίλοι των νεκρών θα μπορούν να επισκέπτονται καθώς και να αφήνουν λουλούδια.

Οπως ακριβώς και στα κοινά νεκροταφεία, τους εικονικούς τάφους θα μπορούν να επισκέπτονται οι γνωστοί των νεκρών, να ανάβουν κεριά και να βρίσκονται κοντά σε αυτούς που έχουν χάσει μέσω του... internet.

Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία που έκανε αυτή την σελίδα, σεβόμενη τη μνήμη των αποθανόντων δεν θα πουλάει εικονικά αγαθά, ενώ από την ιστοσελίδα θα απουσιάζουν και οι διαφημίσεις.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: