Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

O δεκάλογος του El Clasico!

Λίγες μέρες μείνανε για το φετινό πρώτο El Clasico της φετινής σεζόν, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.


Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι τόσο για τον φετινό τίτλο της Πριμέρα Ντιβισιόν όσο και για το ποιος θα κλέψει τις εντυπώσεις νικώντας τον μεγάλο αντίπαλό του. Όπως και να χει, αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο σημαντικά και τα πιο δημοφιλή σε όλο τον πλανήτη, μιας και όλοι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου και όχι μόνο κόσμου.

Η Αστυλογία θα σας παρουσιάσει δέκα σημεία τα οποία δείχνουν ότι το φετινό ματς είναι ένα από τα πλέον σημαντικά, αφού οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές, τόσο σχετικά με την περσινή σεζόν όσο και με τις προηγούμενες.

Πάμε λοιπόν...

1. Πρωτοπόρος με έξι βαθμούς. Αυτή είναι η απόσταση της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα στην Primera Division. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που οι Μερένγκες είχαν τέτοια διαφορά.


2. Καλύτερη εντός έδρας. Την περσινή σεζόν αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα με δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ η Ρεάλ είχε δύο ήττες και μία ισοπαλία. Αυτή τη στιγμή οι Μερένγκες έχουν μόνο νίκες εντός, ενώ οι Καταλανοί έχουν γκελάρει με την Σεβίλλη.


3. Καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος. Ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε βάλει τόσα γκολ. Τώρα έχει 46 σε 13 αγώνες, 3,5 ανά αγώνα.


4. Το ρεκόρ του Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος διανύει το καλύτερο σερί της καριέρας του με 13 διαδοχικές νίκες. Πριν τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα έχει στο πρόγραμμα τους αγώνες στην Σπόρτινγκ Χιχόν και στο Αμστερνταμ με τον Αγιαξ.


5. Νίκη μετά από τρία χρόνια. Μετά το 4-1 του 2008 όταν οι της Μπαρτσελόνα έκαναν το περίφημο «pasillo» (διάδρομος για να περάσουν οι πρωταθλητές) η Ρεάλ κέρδισε στον τελικό του Copa del Rey στο «Μεστάγια».9. Νίκη μετά από τρία χρόνια. Μετά το 4-1 του 2008 όταν οι της Μπαρτσελόνα έκαναν το περίφημο «pasillo» (διάδρομος για να περάσουν οι πρωταθλητές) η Ρεάλ κέρδισε στον τελικό του Copa del Rey στο «Μεστάγια».


6. Πρώτος σκόρερ ο Κριστιάνο. Ο Πορτογάλος, χάρη σε ένα φινάλε για ρεκόρ Γκίνες, τελείωσε τη σεζόν με 40 γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που είναι η καλύτερη στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.


7. Γκολ στην Μπάρτσα. Μέχρι τον αγώνα του πρωταθλήματος ο Ρονάλντο δεν ήξερε πως είναι να κερδίζεις την Μπαρτσελόνα μετά από επτά αγώνες με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης.


8. Μπενζεμά, περισσότερο από... γάτος! Ηταν βασικός στο 5-0, όμως εκείνος ο παίκτης δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν που έχει γίνει σήμερα, αφού είναι από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς της Ευρώπης.


9. Πιο νευρικός ο Μέσι. Ο Λέο ποτέ δεν ήταν παίκτης που να προκαλεί. Κόντρα στην Ρεάλ, έγινε. Πέταξε μπάλα στους οπαδούς των Μερένχες και έκανε χειρονομία στον Μουρίνιο στον τελικό του super cup.

10. Ο αγώνας θα γίνει Σάββατο. Η Ρεάλ είχε διαμαρτυρηθεί επειδή η αναμέτρηση δεν θα γινόταν μέσα στο σαββατοκύριακο. Πριν έναν χρόνο υπήρχαν εκλογές στην Καταλονία και το Σάββατο δεν μπορούσαν να παίξουν, αφού η Μπάρτσα είχε παίξει την Τετάρτη στο Champions League.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: