Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Γιατί στην ΔΕΗ το χαράτσι;

Πολλοί είστε αυτοί που σίγουρα αναρωτιέστε γιατί το "χαράτσι" ή αλλιώς τα γαμι.....κα που πληρώνουμε, μπήκε μέσω της ΔΕΗ και όχι σε κάποιον άλλο δημόσιο οργανισμό.

Η απάντηση δε θέλει και πολύ σκέψη και εμείς μπορούμε να σας δώσουμε μία φυσιολογική εκδοχή για το ποιος πραγματικά είναι ο λόγος που το χαράτσι πέρασε μέσω της ΔΕΗ. Καταρχάς, σας αποκαλύπτουμε κάτι που ίσως μπορεί να μην γνωρίζετε.
Εάν η ΔΕΗ δεν καταφέρει να πάρει άμεσα τα χρήματα από το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα μας, είναι υποχρεωμένη εκείνη να τα καταβάλλει στο κράτος και μάλιστα διπλάσια, κάτι που χρήζει αναγκαίο το να τα εισπράξει από όλους μας άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Αυτό είναι απόρρητο και δεν έχει ακουστεί πουθενά μέχρι σήμερα, κάτι που εμείς σας το κάνουμε γνωστό.

Από κει και πέρα, η απλή λογική, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως το κράτος όρισε αρμόδια για την είσπραξη αυτής της έκτακτης παράνομης και αντισυνταγματικής εισφοράς την ΔΕΗ, πολύ απλά γιατί είναι το μόνο αξιόπιστο μαγαζί του κράτους που θα μπορούσε εκβιαστικά να τα βγάλει εις πέραν. Δηλαδή, με την απειλή ότι θα μας κόψουν το ρεύμα κάνει απαραίτητη την πληρωμή του ποσού που αντιστοιχεί στον καθέναν μας και τα λεφτά που χρειάζεται το κράτος θα μπουν άμεσα στα ταμεία του.

Όπως και να έχει, το δίκιο κάποια στιγμή θα βγει στο φως και το χαράτσι δε θα περάσει όπως κάποιοι περιμένουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι πείσμα και επιμονή καθώς μέχρι τελευταία στιγμή όλο και κάτι μπορεί να αλλάξει και να μην καταβάλλουμε τα χαράτσια που μας ζητάνε.

Πάντως, ενημερωτικά σας γράφω πως το έλλειμμα του ελληνικού κράτους για την χρονιά 2010 άγγιξε τα 18 δισ. ευρώ ενώ με όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί στην χρονιά που διανύουμε και όλα τα υπόλοιπα, το έλλειμμα μεγάλωσε και έφτασε τα 20 εκατ. ευρώ. Γιατί άραγε πληρώνουμε όλα αυτά τα χαράτσια, τα ΦΠΑ και τις εφορίες ρε παιδιά; Μήπως θα ήταν καλύτερο να μην είχαν μπει όλα αυτά τα χαράτσια-μέτρα που πληρώνει με αίμα ο ελληνικός λαός; Που θα πάει αυτό το πράγμα θα μου πείτε; Φρένο τώρα στα χαράτσια, στα ΦΠΑ, στα τέλη κυκλοφορίας, σε όλα! Αρκετά μας καταστρέψατε. Παπαδήμο μην γίνεις στα μάτια μας ένας δεύτερος Παπανδρέου και ας μην φταις εσύ για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας...

Eπιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός


Δεν υπάρχουν σχόλια: