Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά και την απόφαση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, να προσφύγει σε δημοψήφισμα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση.
Δεν πρόλαβε καλά καλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει τις προθέσεις του και αμέσως άρχισαν οι αποχωρήσεις από το κυβερνών κόμμα. Πρώτη απώλεια για τους 152 πλέον βουλευτές της κυβέρνησης, η εικονιζόμενη κυρία, η Μιλένα Αποστολάκη η οποία με δισέλιδη επιστολή της ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται διατηρώντας έτσι την έδρα της στην Βουλή, αποχωρώντας όμως από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Στους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε ότι διαφωνεί με την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.

Εκτός όμως από την πρώην πλέον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, άλλη μια βουλετής του κυβερνώντος κόμματος η κ. Εύα Καϊλή, απειλεί με ανεξαρτητοποίηση. Οι λόγοι που την ωθούν σε αυτή την απειλή είναι ότι ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κάποιον άλλο και όχι τον Γ. Παπανδρέου.

Αν τελικά η κ. Καϊλή ανεξαρτητοποιηθεί τότε η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ θα μείνει με 151 βουλευτές. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ένω στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) συγκαλείται ένα ουσιαστικά έκτακτο  συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος με σκοπό να διερευνηθεί τι θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: