Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Χρεωκοπημένοι και στο πολιτισμό

Από την  Ελλάδα του ένδοξο παρελθόντος,στην Ελλάδα της ντροπής
Από την δεκαετία του 90, και μετά, η πατρίδα μας έχει παρακμάσει στο τομέα του πολιτισμού. Ανέκαθεν η Ελλάδα, ανα δεκαετία, έκανε το πλανήτη΄να μιλά με θριαμβευτικά λόγια για το πολιτισμό που αναπτύσσεται στη χώρα μας. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες η πατρίδα μας έχει γίνει σχόλιο χλευασμού από όλες τις χώρες της γης και κυρίως από τις  αναπτυγμένες.
Που οφείλεται αυτό;

      Την απάντηση πρέπει να τη δώσουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες.Πώς;κοιτώντας στο καθρέφτη.Εμείς επιλέξαμε να απομακρυνθούμε από τα ελληνικά πρότυπα και τις ελληνικές , ιδέες.Εμείς δώσαμε το δικαίωμα να μας χλευάζουν χώρες που έχουν κλέψει στοιχεία από το πολιτισμό μας και τα έχουν ενσωματώσει στη δικιά  τους κοινωνία.
   Ποιος νέος γνωρίζει αρχαία ελληνικά;(εδώ καλά-καλά δε ΄γνωρίζει τη νεοελληνική γλώσσα,θα μου πείτε.). Πόσοι Έλληνες επισκέφθονται αρχαία και τα ιστορικά μνημεία;
    Αυτό που εμείς δε κάνουμε,το κάνουν οι ξένοι.Πόσοι ξένοι έρχονται στη χώρα μας και εντυπωσιάζονται με τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος;
Εμείς τι κάνουμε;Απλά το καταστρέφουμε.
    Που είναι  η Ελλάδα του Θοδωράκη,του Ξυλούρη,του Κατράκη,του Καζαντζίδη,του Φεραίου,του Κολοκοτρώνη και άλλων προσώπων που άφησαν ιστορία με τους αγώνες τους ,με τα τραγούδια τους με τις εκπληκτικές τους ερμηνείες;Τώρα έχουμε εθιστεί στην αμερικάνικη νοοτροπία και συμπεριφορά. Κοιτάμε να αναδειχθούμε κοινωνικά όχι με τους αγώνες μας και την δημιουργικότητά μας αλλά με τα χρήματα και τα πλούτη μας.Ντροπή μας..
    Εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει αυτή την κατρακύλα στο πολιτισμό της τότε είναι σίγουρο ότι η κατάσταση σε όλους τους τομείς στη πατρίδα μας θα είναι χειρότερη.
Επιτέλους ας δημιουργήσουμε και ας πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας,και ας πετάξουμε από την εξουσία  τα λαμόγια που μας κυβερνάνε.
   Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: