Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Facebook:Το νέο φακέλωμα



Έχουν περάσει χρόνια από την ίδρυση του Facebook και οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται στις υψηλότερες   θέσεις που έχουν εθιστεί αλλά και που  χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το πρόγραμμα αυτό στη καθημερινή τους ζωή.
    Η λειτουργία του Facebook είχε ως στόχο την επικοινωνία μακρινών φίλων ,αλλά και την εύρεση ατόμων που είχαν απομακρυνθεί από τη καθημερινότητα ενός ανθρώπου.Όμως δυστυχώς από ότι φαίνεται το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί και ως" φακέλωμα"για την ιδιωτική μας ζωή.

   Πλέον πολλές εταιρίες σε όλο το κόσμο έχουν τη χρήση του Facebook για να ελέγχουν τους υπαλλήλους τους και να κρίνουν εάν το πρόσωπο που επιλέγουν είναι στις προδιαγραφές τους.Εκτός όμως και από τις εταιρίες τη χρήση του προγράμματος της κοινωνικής δικτύωσης την εκμεταλλεύεται και η εκάστοτε εξουσία ελέγχοντας την ιδιωτική ζωή του κάθε πολίτη.
    Αυτό όμως που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ο εθισμός που έχουν πέσει οι δικοί μας νέοι στο Facebook.Πολλά ελληνόπουλα πλέον, και  από μικρή ηλικία μάλιστα και με τη συγκατάθεση των γονέων τους έχουν προφίλ στο πρόγραμμα αυτό.Φυσικά τα μικροτέρας ηλικίας παιδιά δεν φέρουν  ευθύνη,αφού δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τη πολιτική τους σκέψη.Οι γονείς τους όμως,που θα έπρεπε να ξέρουν τι κινδύνους μπορεί να έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα ,για τα μικρά πιαδιά, αλλά και πόσο ανούσιο είναι για τη καθημερινότητα τους , θα έπρεπε να τα αποτρέπουν να ασχολούνται με τέτοιου είδους προγράμματα.
          Ο πολίτης και γενικά ο νοήμον άνθρωπος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα είδους τα προγράμματα δημιουργούνται για κάποιο σκοπό.Τώρα για να ελέγχουν τις μάζες; Για να εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα;Αυτό σίγουρα ποτέ δε θα το μάθουμε.Το μόνο σίγουρο είναι ότι καταστρέφουν την άμεση επικοινωνία με τον συνάνθρωπό μας και μας εγκλωβίζει στον εαυτό μας.
     Οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν  ότι με τη χρησιμοποιήσει τέτοιων    προγραμμάτων, ο πολίτης γίνεται λιγότερα σκεπτικός,μη επικοινωνιακός αλλά και γίνεται και  πιόνι κάποιων συμφερόντων,.Όπως για παράδειγμα με τους "αγανακτισμένους".
    Ελπίζω και εύχομαι οι πολίτες κάθε χώρας αλλά και ειδικότερα τα ελληνόπουλα,από τα οποία η χώρα μας στηρίζεται, να αφυπνισθούν και να σκεφθούν ότι κάποιοι έδωσαν και τη ζωή τους για να μην καταγράφεται η ιδιωτική ζωή του πολίτη από κανέναν, και να ξεφύγουν από αυτό το τρυπάκι και να ξεσηκωθούν για το νέο κόσμο που τους προσφέρουν.
Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: