Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Φακελάκι; Απαγορεύται κύριε!

Μετά το κάπνισμα, απαγορευτικό στα δημόσια νοσοκομεία μπήκε και στο φακελάκι, όπως φρόντισαν να μας ενημερώσουν οι δημόσιοι φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, αναγνώστης της Αστυλογίας επισκέφτηκε το Ασκληπιό της Βούλας μετά από ένα ευτυχώς όχι σοβαρό ατύχημα που είχε με τη μοτοσυκλέτα του.
Καθώς περίμενε έξω από το ακτινολογικό κέντρο για να πάρει την απάντηση από την ακτινογραφία που είχε υποβληθεί, άρχισε να βάζει τα γέλια. Ο λόγος; H φωτογραφία που βλέπεται πάνω από το κείμενο, η οποία όπως ευκόλως αντιλαμβάνεστε, απαγορεύει στους πολίτες να δίνουν φακελάκι στους γιατρούς.

Το ότι θα βλέπαμε σε Δημόσιο νοσοκομείο τέτοιο εικονίδιο, πραγματικά δεν το περιμέναμε. Και εν τω μεταξύ, όπως μας περιέγραψε ο άνθρωπος που έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες στην σελίδα μας, τα φακελάκια πήγαιναν και ερχόντουσαν. Τι εννοούσα; ; Όποιος ασθενής δεν μπορούσε να περιμένει στην ουρά για να μπει να κάνει τις εξετάσεις που έπρεπε, έκανε κάτι άλλο. Πιο λογικό, πιο ανθρώπινο, πιο ελληνικό ρε παιδί μου. Πήγαινε έξω, λάδωνε με κανένα 20αρικο τους τραυματιοφορείς και τσουπ, μέσα ο κύριος με καροτσάκι σαν επείγον περιστατικό. Και μετά μιλάμε για τα χοντρά φακελάκια που πέφτουν όταν πρόκειται για πιο σοβαρά ζητήματα. Ε τι να πω άλλο...Ας γελάσω και γω όπως όλοι μας... Στη χώρα της λαμογιάς... μιλάμε για λαμόγια.

Η φωτογραφία αποτελεί υλικό της Αστυλογίας και προήλθε από συναίνεση αναγνώστη μας.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός


Δεν υπάρχουν σχόλια: