Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Εμείς τα φάγαμε...Εσύ;;;

Φυσικά, το κυριότερο και σημαντικότερο θέμα των τελευταίων ημερών δεν είναι άλλο παρά οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στον ελληνικό πολιτικό χώρο και η διαδικασία αλλαγής κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.


Η Ελλάδα, ένα βήμα πριν τον γκρεμό δίχως επιστροφή και ελπίδες διάσωσης, κατάφερε να πάρει μία απόφαση η οποία ΙΣΩΣ μπορέσει να την βάλει σε ένα πιο σωστό δρόμο από αυτόν που βρίσκεται. Να αλλάξει δηλαδή πρωθυπουργό, κυβερνητικό σχήμα αλλά πάνω από όλα την τσαλακωμένη εικόνα του Γιωργάκη και των συνεργατών του, που κανείς πια δεν άντεχε να ακούει και να βλέπει. Ούτε ο ελληνικός λαός ο οποίος μέρα με τη μέρα πνίγεται με κάθε της απόφαση, ούτε όμως η Ευρωζώνη και οι επικεφαλείς της, οι οποίοι αναμφίβολα είπαν μέχρι εδώ. Με απλά λόγια, έστειλαν τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό εξηγώντας του πως η κατάσταση δεν έχει άλλη στάση και ο τερματισμός είναι προ των πυλών για την διαδρομή του.

Έτσι λοιπόν, το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται από ώρα σε ώρα να ανακοινωθεί, μετά τις συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι είναι σε συνεχή διάλογο όλες αυτές τις δύσκολες ώρες με σκοπό να επιλέξουν αυτόν ο οποίος θα πάρει επ' ώμου το βάρος της Ελλάδας. Ώρες οι οποίες κρίνουν πολλά για το ελληνικό μέλλον, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν ενόψει την εκταμίευσης της έκτης δόσης η οποία δεν έχει ακόμα δοθεί στο ελληνικό κράτος και αν δεν υπάρξει υγιής κυβέρνηση,δεν επρόκειτο να δοθεί για κανέναν απολύτως λόγο.

Αφήνοντας στην άκρη όλα αυτά των τελευταίων ωρών, θα ήθελα να αναφερθώ εν συντομία στο πως φτάσαμε μέχρι εδώ καθώς και στο ποιος τελικά φταίει, που η ελληνική οικονομία βρίσκεται στην άκρη του ρέματος. Τελικά ποιοι τα έφαγαν ρε μάγκες;

Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας εξηγήσω και τον τίτλο της σημερινής μου δημοσίευσης, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις νέες διαφημίσεις του αγαπητού μου ΟΤΕ και της νέας ψηφιακής του τηλεοπτικής πλατφόρμας...Η κυβέρνησή μας λοιπόν, ή πιο σωστά, η πρώην κυβέρνηση Παπανδρέου, αρνείται τις όποιες ευθύνες έχει για φάγωμα των ελληνικών ταμείων, για μίζες και άλλα τέτοια που οδήγησαν σε αυτή την χρεωκοπία. Εγώ λοιπόν, θα συμφωνήσω με την άποψη αυτή ξεκαθαρίζοντας πεντακάθαρα την δική μου τεκμηρίωση για όλα όσα συμβαίνουν.

Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι, δεν τα έφαγε. Μπορεί να είναι υπαίτια για ένα σωρό λάθη καταδικαστικά για το ελληνικό κράτος, όμως τα χρέη αυτά που παρέλαβε, δεν τα δημιούργησε εκείνη. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Λεφτά υπάρχουν του είπαν οι προκάτοχοί του, Λεφτά υπάρχουν βγήκε και είπε. Δεν ήξερε ο άνθρωπος. Δεν φταίει γιατί τα έφαγε, φταίει γιατί δεν μπορεί και δεν νιώθει να βγάλει την χώρα μας από αυτό το αδιέξοδο. Μιλάνε οι άνθρωποι της Τρόικας και τρέμει σαν το παιδάκι που λέρωσε την μπλούζα του με παγωτό και το έβαλαν τιμωρία. Είναι ένα άβουλο, κακόμοιρο για μένα πλάσμα, το οποίο σίγουρα δεν ήθελε να κάνει κακό(ασχέτως αν το έκανε).

Το κακό λοιπόν που αναφέρω και πιο πάνω, σίγουρα δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τόσο του κ. Σημίτη όσο και του κ. Καραμανλή, οι οποίοι αμφότεροι είναι εξαφανισμένοι και δεν έχουν βγει να κάνουν μία δήλωση για όσα συμβαίνουν. Σημαντικό δείγμα γραφής ότι δεν γίνεται να βγουν να μιλήσουν, πολύ απλά διότι είναι οι Κύριοι υπεύθυνοι για όσα τραβάμε όλοι μας και θα τραβήξουν ακόμα και τα εγγόνια μας τα επόμενα χρόνια. Η ζημιά από αυτές τις δύο κυβερνήσεις προήλθε και η ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου την ολοκλήρωσε, παίρνοντας λάθος αποφάσεις.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια με τα δικά μου μάτια και σας την παραθέτω...

Με εκτίμηση ...


Επίμελεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: