Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πέθανε ο γνωστός Ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης.


Πέθανε σε ηλικία 86 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο πιο αγαπητός «παππούς» της ελληνικής τηλεόρασης.





Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό με καρδιακά προβλήματα.




Μετρούσε παραπάνω από μισό αιώνα στο θέατρο, αφού στη σκηνή ανέβηκε για πρώτη φορά το 1953, όταν και έπαιξε στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος».




Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, ανάμεσα στους οποίους και το Θέατρο Τέχνης.




Το 1990 κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους».




Αμέτρητες επίσης οι κινηματογραφικές ταινίες του, με πρώτη το «Στραβόξυλο», το 1952 και τελευταία την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, το 2003. Ανάμεσα σε όλους ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις του στις ταινίες  «Τζένη Τζένη», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Βαβυλωνία», «Η Ρένα είναι οφσάιντ» αλλά και το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

tragiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: