Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού!

Ο Ζαρντίμ είναι πια και με την... βούλα ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια και το επίσημο site των πρωταθλητών Ελλάδας έκανε μία σύντομη καταγραφή της πορείας του καθώς και των πεπραγμένων του.

Ο Ζαρντίμ είναι 38 ετών. Γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1974, στην Βενεζουέλα, από Πορτογάλους γονείς. Επέστρεψε στην πατρίδα του σε μικρή ηλικία και εγκαταστάθηκε στη Μαδέιρα.

Αν και είναι νεαρός σε ηλικία έχει αρκετά χρόνια παρουσίας σε πάγκους ομάδων. Άρχισε την καριέρα του το 2001 στην Καμάτσα, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος, ως βοηθός προπονητή. Ήταν ένα πόστο το οποίο διατήρησε μέχρι το 2003.

Ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή εκείνη την σεζόν και έμεινε στον πάγκο της μέχρι τα μισά της χρονιάς 2007-08. «Μετακόμισε» στην Τσάβες, την οποία ανέβασε από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας εκείνη τη χρονιά και το 2009 ανέλαβε προπονητής στην Μπέιρα Μαρ. Έμεινε εκεί για δύο χρονιές.

Η παρουσία του εκεί του εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον πάγκο της Μπράγκα. Κατάφερε να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, πίσω από τις Πόρτο και Μπενφίκα, με τις οποίες κοντραρίστηκε για τον τίτλο. Αξιοσημείωτο είναι, φυσικά, το σερί των 15 νικών που είχε στο φετινό πρωτάθλημα.

Η εικόνα που παρουσίασε με την Μπράγκα στους αγωνιστικούς χώρους τον καταξίωσαν στη συνείδηση των συμπατριωτών του. Τον αναγνώρισαν, μάλιστα, ως τον κορυφαίο της χώρας για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: