Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τοξικές οι φανέλες των ομάδων;


Επικίνδυνες για την υγεία ενδέχεται να είναι οι φανέλες των εθνικών ομάδων που παίρνουν μέρος στο Euro. Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Gazzetta dello sport, μετά από ελέγχους που έγιναν στις μπλούζες 9 ομάδων, προέκυψαν υψηλές ποσότητες σε μόλυβδο, νίκελ και άλλες τοξικές ουσίες, επικίνδυνες για την υγεία των αθλητών. Ανάμεσα στις φανέλες που ελέγχθηκαν δεν βρίσκεται η Ελληνική.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών, οι φανέλες που θα φορέσουν οι περισσότερες από τις εθνικές ομάδες στο επερχόμενο Euro, περιέχουν τοξικές ουσίες και είναι επιβλαβείς για την υγεία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ελέγχου που διενεργήθηκε στις φανέλες εννιά ομάδων, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν μεγάλη περιεκτικότητα σε μόλυβδο.

«Ένοχες» βρέθηκαν οι μπλούζες των εθνικών ομάδων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας. Να σημειωθεί πως ο μόλυβδος είναι τοξικός όχι μόνο για όσους έρχονται σε επαφή με αυτόν, αλλά και για το περιβάλλον.

Οι φανέλες της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας, πάντα σύμφωνα με τον έλεγχο που διενεργήθηκε, περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νίκελ, ενώ αυτή της Πολωνίας περιέχει ένα άλλο, άγνωστο ακόμα, στοιχείο, που δεν βρίσκεται στη λίστα με τις επιτρεπόμενες, από τους νόμους, ουσίες.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τη Gazzetta, δεν περιορίζεται στις επίσημες εμφανίσεις των εθνικών, αλλά και σε όσα προϊόντα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: