Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ερντογάν: Η Ελλάδα ζητιανεύει 100 δισ. ευρώ


Ιδιαίτερα καυστικός και υιοθετώντας σκληρές εκφράσεις, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τοποθέτησή του για την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, o κ. Ερντογάν, σε ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εξαγωγέων Τουρκίας αντέδρασε στην σύγκριση της Αντιπολίτευσης που έκανε μεταξύ της οικονομίας της Ελλάδας και της οικονομίας της Τουρκίας και είπε:


«Ο αξιότιμος Πρόεδρος του Κόμματος ( Κιλιτσντάρογλου) σε ομιλία που είχε κάνει σε τηλεοπτικό δίκτυο, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική οικονομία είναι καλύτερη από την οικονομία της Τουρκίας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Μια χώρα η οποία προσπαθεί μειώνοντας τον πληθυσμό της να δείξει περισσότερο το κατά κεφαλήν εισόδημά της. Ρωτήστε να δούμε ποια είναι η αγοραστική ισχύς των ανθρώπων αυτών; Μια χώρα η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ζητιανεύοντας αυτήν την στιγμή 100 δισ., μπορεί ποτέ να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία; Μια χώρα η οποία αυτήν την στιγμή επιχειρεί να πουλήσει τα νησιά της, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία; Η Τουρκία αυτήν την στιγμή έχει βάλει στην άκρη τη συμφωνία stand –by. Αναλάβαμε την Τουρκία με χρέος στο ΔΝΤ 23,5 δισ. δολ, όμως τώρα χρωστάμε στο ΔΝΤ 1,7 δισ. δολ . Οδηγήσαμε την κατάσταση στο επίπεδο αυτό. Στο ταμείο της Κεντρικής μας Τράπεζας υπήρχαν 27 δισ. δολ . Αυτήν την στιγμή το συναλλαγματικό απόθεμα στην Κεντρική μας Τράπεζα είναι 92 δις δολ. Άραγε τι υπάρχει στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας; Ποια είναι η κατάστασή της με το ΔΝΤ; Ποια είναι η κατάστασή της απέναντι στην ΕΕ; Πώς είναι δυνατόν εμείς τώρα να προβαίνουμε σε αυτήν την σύγκριση; Αυτό είναι κάτι το εφικτό; Σε αυτό γελάνε ακόμα και τα κοράκια. Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται αυτά».



skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: