Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δικάζεται αύριο ο Ηλίας Κασιδιάρης


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται αύριο ο υποψήφιος βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, στη δίκη για την επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου το 2007.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την ώρα της δίκης του Χ. Κασιδιάρη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί της Τετάρτης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών της οδού Λουκάρεως, η αντιφασιστική πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά» καλεί σε κινητοποίηση.


Στην ανακοίνωσή της, η αντιφασιστική πρωτοβουλία αναφέρει:

«Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης. Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευση.

Η εκλογή Χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό. Οι νεοναζί εκμεταλλεύονται τη ρατσιστική υστερία μεγάλου τμήματος του πολιτικού και μιντιακού συστήματος για να παραστήσουν τους “αντισυστημικούς πατριώτες” σε διευρυμένα ακροατήρια. Όμως εκτός από τον σκληρό τους πυρήνα που διαπράττει δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη, η πλειοψηφία ακόμα και των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής αγνοεί το ποιόν της συμμορίας. Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά».

Επίσης, η Πρωτοβουλία και καλεί τα κόμματα που στήριξαν τους αγώνες του λαού τα προηγούμενα χρόνια, τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και κάθε προοδευτικό φορέα, να μην ανεχθούν τη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω των ΜΜΕ.

«Καλούμε τις αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές συλλογικότητες να αποκρούσουμε από κοινού την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της «σκούπας», του δημόσιου ευτελισμού και διαπόμπευσης τοξικοεξαρτημένων, οροθετικών, εξαθλιωμένων θυμάτων του μνημονίου που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Να καταδικάσουμε την κρατική βία και την καταστολή που τρέφουν το ναζιστικό δηλητήριο.

Να σταματήσουμε τη διευρυνόμενη ανοιχτή συνεργασία των Χρυσαυγιτών με την Αστυνομία» επισημαίνει η Πρωτοβουλία στο κάλεσμά της και καταλήγει: «Καλούμε τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, να ενεργοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις απέναντι στο σκοταδισμό κάθε είδους σύγχρονου “Καιάδα”», σημειώνει η Πρωτοβουλία.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: