Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ωρα για νέα δυναστεία!


Στις επόμενες ώρες το κρίσιμο ραντεβού με τον Ζοτς για την επισφράγιση της νεάς πράσινης δυναστείας. Δυναμώνει το ελληνικό στοιχείο.

Η ώρα του Στρατηγού έφτασε. Η πιο κρίσιμη μέρα για το μέλλον του μπασκετικού Παναθηναϊκού είναι η Τρίτη και κατά την διάρκεια αυτής αναμένεται να επισφραγιστεί η παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μαζί η αρχή μιας νέας πράσινης δυναστείας σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού το φετινό αποτελεί απλά ένα διάλλειμα στα 15 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας.


Οι διαφορές ανάμεσα στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και τον «άρχοντα των δακτυλιδιών» υπάρχουν, αλλά είναι τόσο μικρές μπροστά στη σχέση εμπιστοσύνης - σεβασμού που έχει χτιστεί ανάμεσά τους όλα αυτά τα χρόνια που όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να αποτελέσουν εμπόδιο για την συνέχιση της συνεργασίας τους.

Τα μέλη της οικογένειας αναμένεται να συναντηθούν για να οριστικοποιήσουν το μπάτζετ των 12 εκατ. ευρώ, το πλάνο τριετίας και την παραχώρηση του 25% των μετοχών της ΚΑΕ στον Ομπράντοβιτς και το μεσημέρι θα γίνει το ραντεβού με τον 52χρονο τεχνικό, τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Μάνο Παπαδόπουλο για να πέσουν οι υπογραφές.

Ο Ζοτς αρχικά εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από την καθυστέρηση στις συζητήσεις για το αύριο, ενώ είχε ζητήσει μπάτζετ 15 εκατ. ευρώ για την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που θα επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό, όμως, δεν δείχνει ικανό να χαλάσει τη συμφωνία. Η θέλησή του, άλλωστε, είναι να παραμείνει στον «πράσινο» πάγκο και να συνεχίσει να... καρπαζώνει τους απέναντι που έβγαλαν μια γλώσσα μέχρι το πάτωμα. Η καρδιά του Ομπράντοβιτς είναι «πράσινη», η σχέση του με τον Παναθηναϊκό ξεφεύγει από τα επαγγελματικά πλαίσια και αυτό το απέδειξε περίτρανα και στο Caravel όταν σαστισμένος από την υποδοχή του κόσμου ουσιαστικά υποσχέθηκε πως θα μείνει εδώ, στο σπίτι του.

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι η υπογραφή στο συμβόλαιο διετούς ή τριετούς διάρκειας και κατόπιν θα μπει μπροστά ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Εντονο ελληνικό στοιχείο!

Εφόσον όλα πάνε καλά και ο Ζοτς πει το πολυπόθητο «ναι» πρώτο μέλημα θα είναι η παραμονή του ελληνικού κορμού της ομάδας και η ενδυνάμωση αυτού του στοιχείου με ταλαντούχους Ελληνες παίκτες. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και είναι πιθανό να του προταθεί μείωση με ταυτόχρονη επέκταση συμβολαίου. Πρόταση ανανέωσης θα γίνει σε Κώστα Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκα και Στράτο Περπέρογλου, ίσως με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές. Δεδομένη είναι η πρόθεση να παραμείνει και ο Νικ Καλάθης, αλλά ο ομογενής γκαρντ πιθανώς να σκεφτεί το άλμα για το ΝΒΑ, όπου τα δικαιώματά του έχουν οι Μάβερικς.

Ο Ζοτς έχει ζητήσει την παραμονή και των Μάικ Μπατίστ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και επιθυμία όλων στο «τριφύλλι» είναι να κλείσουν την καριέρα τους με τα «πράσινα». Ερωτηματικό αποτελεί το μέλλον του Κώστα Τσαρτσαρή, που δεν αποκλείεται ακόμη και να αποσυρθεί. Αντίθετα, παρελθόν θα αποτελέσουν Σάτο, Σμιθ, Λόγκαν και Μάριτς, όπως και οι Κυρίτσης και Πατ Καλάθης.

Εφόσον τελειώσει το κομμάτι των ανανεώσεων σειρά θα πάρουν οι μεταγραφές με τα ονόματα που ακούγονται σε πρώτη φάση να είναι αυτά του Σοφοκλή Σχορτσανίτη που θέλει διακαώς να δουλέψει με τον Ζοτς, του Νίκου Ζήση και του Λίνου Χρυσικόπουλου.

leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: