Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αγωνιστική δράση στην Α1


Ο δεύτερος γύρος της Α1 μπάσκετ ανδρών ξεκίνησε και η 14η αγωνιστική ολοκληρώθηκε σήμερα, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να επικρατούν των δύο μεγάλων της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα. Εκτός από τη νίκη του "τριφυλλιού" μέσα στην Πυλαία, όλοι οι γηπεδούχοι επικράτησαν των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα λοιπόν χθες από την Πυλαία με 61-84, πετυχαίνοντας την 1.400(!) νίκη του σε επίσημες διοργανώσεις και κόβοντας το αήττητο σερί του Δικεφάλου του Βορρά στην έδρα του.
Ο κυπελλούχος Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Άρη στο ΣΕΦ και νίκησε με το επιβλητικό 97-70, αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας να βρει τα πατήματα του μετά την ήττα του από την Φενερμπαχτσέ για την Ευρωλίγκα. Πολυτιμότερος παίκτης αυτής της αγωνιστικής αναδείχθηκε ο φόρουορντ των Πειραιωτών, Γιάννης Μπουρούσης.
Στο άλλο σημερινό παιχνίδι, το Μαρούσι επικράτησε στο κλειστό του Αγίου Θωμά του Πανιωνίου με 68-59.
Το Σάββατο διεξήχθησαν τα περισσότερα παιχνίδια. Ο νεοφώτιστος Ίκαρος Καλλιθέας νίκησε την ΑΕΚ με 83-68, "βυθίζοντας" την ακόμα πιο πολύ στην ουρά της βαθμολογίας. Ο Πανελλήνιος επιβλήθηκε του Ηρακλή με 86-77 στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, κάνοντας ένα σπουδαίο βήμα για παραμονή στην κατηγορία.
Ο Ηλυσιακός του Κώστα Φλεβαράκη νίκησε την Καβάλα με 79-59 και το Περιστέρι επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 64-55.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ίκαρος Καλλιθέας - ΑΕΚ       83-68
Πανελλήνιος - Ηρακλής          86-77    
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός           61-84
Ηλυσιακός - Καβάλα               79-59
Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου  64-55
Μαρούσι - Πανιώνιος               68-59
Ολυμπιακός - Άρης                  97-70

Επιμέλεια: Στασινή Φύτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: