Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πιο κοντά στο «Pas Stadium»

Αποτελεί όνειρο ετών για όλους τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι το μεγάλο όραμα του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη και μία συνολικά τεράστια επένδυση για την ομάδα και τον νομό.


Ο λόγος φυσικά για την ανέγερση του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου του «Αγιαξ» της Ηπείρου, το οποίο πλέον έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει σάρκα και οστά, σύμφωνα με τελευταίες εξελίξεις. Στην πόλη των Ιωαννίνων φαίνεται πως κάνουν πράξη το «ισχύς εν τη ενώσει», με τον μεγαλομέτοχο να βρίσκει ισχυρό και σημαντικό και για διαδικαστικούς λόγους σύμμαχο στο πρόσωπο του Φίλιππα Φίλιου. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωαννίνων, αφού συμφώνησε ότι η έκταση στο πρώην αεροδρόμιο στον Κατσικά αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση -καθώς μάλιστα προβλέπεται και στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο-, δεσμεύτηκε στον Χριστοβασίλη πως θα ηγηθεί της προσπάθειας για να μπουν οι βάσεις του έργου και στο προσεχές μέλλον να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Άλλωστε, ο δήμος έχει τον πρώτο λόγο στη διαδικασία παραχώρησης και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής με την απαραίτητη πίεση προς το υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου θα κρίνουν κατά πολύ το μεγαλειώδες σχέδιο.

Ο Φίλιος υποσχέθηκε πως σύντομα θα καλέσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής αλλά και των βουλευτών του νομού, ώστε να υποβληθεί καθολικό αίτημα, συνοδευόμενο με πλήρη τεκμηρίωση για να πάρει η διαδικασία του σταδίου τον «δρόμο» της. «Είναι μία μεγάλη επένδυση αλλά και μία σημαντική υποδομή για την περιοχή. Ο ΠΑΣ εκτός από επιτυχίες πρέπει να έχει και το δικό του γήπεδο» τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, ενώ ο Χριστοβασίλης ζήτησε τη σύμπραξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου και των βουλευτών για να μη σκαλώσει εκ νέου το εγχείρημα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ηπειρωτική ΠΑΕ έχει ήδη ετοιμάσει σχέδια και μακέτες για το “Pas stadium” και μάλιστα στο νέο σύγχρονο στάδιο προβλέπεται να υπάρχουν και άλλοι χώροι άθλησης καθώς και χώροι ψυχαγωγίας.

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: