Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

''Δεν τηρήθηκαν όσα προβλέπει ο ΚΑΠ''

Ο κ. Μανταδάκης μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι και για την ένσταστη που θα κάνει όπως δήλωσε η ομάδα του.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον atheltic radio 104.2:

Για το παιχνίδι...

Έχω βρεθεί πάρα πολύ στο δίλημμα αν πρέπει να λειτουργώ σαν οπαδός ή σαν δικηγόρος. Οφείλω όμως να λειτουργώ σαν δικηγόρος. Χθες βλέποντας το παιχνίδι έλεγα να σηκωθούν και να φύγουν. Μόλις είδα να χτυπάει οπαδός τον Βεζυρίδη ζήτησα να διακομισθεί στο νοσοκομείο και να μην εξεταστεί από τον γιατρό του αγώνα. Ο διαιτητής δεν έπρεπε να περιμένει και από μόνος του έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι. Ο διαιτητής πιθανόν να πήρε τους ανώτερος του οι οποίοι θα του είπαν βρες έναν εισαγγελέα και συνέχισε τον αγώνα. Η όλη διεξαγωγή του αγώνα έχει επωμιστεί ο διαιτητής. Παίρνει την εγκληματική απόφαση να συνεχίσει την αγώνα

Για τις κυρώσεις που θα υπήρχαν αν ο ΟΦΗ αποχωρούσε στο ημίχρονο…

Αν έφευγε ο ΟΦΗ όπως λέει ο ΚΑΠ ο ΟΦΗ κινδύνευε να χάσει το παιχνίδι με 3-0 και με αφαίρεση 10 βαθμών. Υπάρχει και η κάμερα και πρέπει να παλέψουμε για το δίκιο μας. Μπροστά σε αυτό το αίσχος που γίνεται δεν αξίζει να ασχολείται κανένας αλλά υπάρχει αυτή η αγάπη που δεν σε αφήνει.Ο Μαχλάς είναι πρόεδρος και δεν μπορούσε να πάρει την ομάδα να φύγει. Μιλώντας με τον κ. Μπιτσαξή ειπώθηκε πως πρέπει να αλλάξει στον ΚΑΠ.

Για το τι προβλέπει ο ΚΑΠ...

Ο ΚΑΠ προβλέπει κάποιες συνθήκες για να γίνει αγώνας, αυτές δεν τηρήθηκαν και σε αυτές θα σταθούμε. Αυτή είναι η υπέρμετρη διακοπή του αγώνα η οποία κράτησε πάνω από μία ώρα και στο ΚΑΠ αναφέρεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα,  η επίθεση σε ποδοσφαιριστή που αντικαταστάθηκε και ο ΟΦΗ χρειάστηκε να τον αντικαταστήσει, άρα δεν τηρούνται οι επί ίσοις όροις συνθήκες του αγώνα, ενώ συνέπεια αυτού ήταν και η αποβολή του Μπερτίν. Επίσης θα σταθούμε και στο γεγονός πως δεν υπήρξαν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.Έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις το θέμα. Υπάρχει το βίντεο και οι αθλητικοί δικαστές πρέπει να το δουν για να αποφασίσουν. Εγώ θα προσπαθήσω να βρω τα στοιχεία του ΚΑΠ και να σταθούμε πάνω σε αυτά ώστε να δικαιωθεί ο ΟΦΗ.

Για την παραίτηση Μαχλά…

Οφείλω να σας πω πως αν ο Μαχλάς θα παραιτηθεί και θα πράξω και εγώ το ίδιο. Θα συνεχίσω όμως να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον ΟΦΗ σαν δικηγόρος. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση αυτή,  είναι δική του.

Για το φύλλο αγώνα…

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται πως γρονθοκοπήθηκε ο Βεζυρίδης. Αυτοί που χτύπησαν τον Βεζυρίδη φορούσαν διακριτικά του ΠΑΣ. Το αν ο διαιτητής μετά από μιάμιση ώρα μίλησε με ανθρώπους και αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα είναι άλλο θέμα.

Λίγο αργότερα,θέση για το θέμα πήρε και ο Αντώνης Κουτάντος, μέλος του συμβουλίου της Κρητικής ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Novasport fm 94.6:

«Αυτός που λέγεται διαιτητής κύριος Λαμπρόπουλος, που είναι διαιτητής Σούπερ Λίγκας, μας ανάγκασε να ξαναβγούμε στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μετά από 55 λεπτά διακοπής. Αν δεν βγαίναμε στο γήπεδο, θα χάναμε το ματς και θα μας αφαιρούνται 10 βαθμοί. Ήμασταν εγκλωβισμένοι κι έπρεπε είτε να διαλύσουμε το πρωτάθλημα είτε να βγούμε στο γήπεδο ξέροντας πως η ομάδα μας ήταν τελειωμένη σε αυτό το ματς», δήλωσε ο κ. Κουτάντος, που ήταν παρών στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και πρόσθεσε:

«Ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ‘διακόπτουμε οριστικά το παιχνίδι’. Τι άλλαξε μετά από 55 λεπτά; Να ρωτήσετε τον κ. Τεροβίτσα. Εμείς προσπαθούμε με νόμιμα μέσα να προστατέψουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Κυκλοφορούμε στο φως της ημέρας κι όχι μέσα στη νύχτα. Υπογράψαμε το φύλλο αγώνος με επιφύλαξη για συνέχιση του αγώνα κατά παράβαση του ΚΑΠ. Αν υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη πιστεύω πως θα έχουμε μία δίκαια απόφαση».

Όσο για το χρονικό των κωμικοτραγικών γεγονότων, είπε: «Ο κ. Λαμπρόπουλος διέκοψε το παιχνίδι την πρώτη φορά, όταν άνθρωποι που φορούσαν διακριτικά σεκιούριτι ήταν αγωνιστικό χώρο. Έγινε δεύτερη διακοπή, γιατί κάποιος από αυτούς τραυμάτισε με κέρμα τον επόπτη του. Τρίτη διακοπή έγινε όταν εισέβαλε ένας οπαδός και χτύπησε το Βεζυρίδη. Αν κρατούσε ένα αιχμηρό αντικείμενο, θα θρηνούσαμε θύματα».

Επιμέλεια:Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: