Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μνημόνιο και στην ΕΛ.ΑΣ





Την «εποχή του μνημονίου» όλοι αναγκάζονται να κάνουν περικοπές, αλλά κάποιοι βιώνουν την κρίση ακόμα πιο δύσκολα: ο λόγος για την Ελληνική Αστυνομία στην οποία έχουν επιβληθεί περικοπές σε σφαίρες και σε άλλες δαπάνες. 
Κι επειδή κανείς δεν αμφισβητεί την άρτια εκπαίδευσή τους, όπως μας έχουν, εξάλλου, περίτρανα αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις, αποφασίστηκε να μειωθούν οι μέρες της ετήσιας τακτικής εκπαίδευσης των αστυνομικών.
Επιπλέον, θα επιβληθούν περικοπές και στις εκπαιδευτικές βολές των αστυνομικών, αλλά και στη συντήρηση των οχημάτων. Για μέτρα τα οποία «θα επιδράσουν αρνητικά στην κατάρτιση των αστυνομικών, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών», καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές του σώματος.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για «αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας στόχους από την πλευρά της ηγεσίας τους» και τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνονται πρακτικές εκ μέρους των αστυνομικών οι οποίες και μπορεί να φέρνουν το ζητούμενο αποτέλεσμα –και έσοδα- αλλά είναι αμφιβόλου ποιότητας. Το να ζητηθεί, δηλαδή, από έναν αστυνομικό να κόψει συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων δεν σημαίνει ότι των ωθεί κανείς να κάνει σωστά το καθήκον του απέναντι στον πολίτη κι όχι μόνο απέναντι στα κρατικά ταμεία, συνειδητοποίησαν οι συνδικαλιστές.
Η συνέχεια είναι ακόμη καλύτερη. Αν η ηγεσία κόβει τα κονδύλια για τις εκπαιδευτικές βολές και τις σφαίρες, μετά «ουδείς από τους αρμοδίους δικαιούται να μεταβιβάζει ευθύνες από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία όταν ''όπλα εκπυρσοκροτούν'' και έχουμε τραγωδίες, με διαστάσεις ενίοτε ανεξέλεγκτες», προειδοποιούν. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι τα όπλα της ΕΛ.ΑΣ έχουν μια παράξενη τάση να εκπυρσοκροτούν καιρό τώρα, πριν ακόμη την εφαρμογή του μνημονίου και των επίμαχων περικοπών. Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς τι θα γίνει τώρα που, απ’ ότι φαίνεται, έχουμε βρει και την απαραίτητη δικαιολογία για τις «εκπυρσοκροτήσεις» αυτές. 

Αναδημοσίευση από: tvxs.gr
Επιμέλεια: Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: