Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πήραν τα όπλα στην Κέρκυρα

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή του Κοκκινίου στην Κέρκυρα, με τους «αγανακτισμένους κατοίκους» της περιοχής να βγαίνουν στους δρόμους με τα όπλα και να στήνουν μπλόκα, απαγορεύοντας στους αθίγγανους κάτοικους της περιοχής να περάσουν. Έντονες αντιδράσεις από τους Ρομά που κάνουν για ρατσισμό και ομαδοποίηση της κοινότητάς τους με συγκεκριμένα άτομα που παραβαίνουν το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι κάτοικοι του Κοκκινίου έστησαν μπλόκο, πραγματοποιώντας ελέγχους στα διερχόμενα οχήματα και εμποδίζοντας τη διέλευση αυτών στα οποία επέβαιναν Ρομά. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, ορισμένοι τσιγγάνοι προσπάθησαν να κλέψουν μια μοτοσυκλέτα, γεγονός που τους εξόργισε λόγω των επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων από μικρή ομάδα αθίγγανων, που δεν ξεπερνούν τα 10-15 άτομα.
Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι, μερικοί εκ των οποίων δε δίστασαν να «κυνηγήσουν» τους δράστες με όπλα, παραμένουν στο μπλόκο, ζητώντας την πλήρη αστυνόμευση της περιοχής, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα κλοπών και προκλήσεων.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Ρομά που κατοικούν στην περιοχή εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους προς τις αρχές αλλά και τους κατοίκους των γειτονικών χωριών, «υποστηρίζοντας ότι την παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων την «πληρώνουν» όλοι οι αθίγγανοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι οικογενειάρχες, σκληρά εργαζόμενοι και διατηρούν άριστες σχέσεις με τους γείτονές τους», όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του CorfuPress.com.
Παράλληλα, οι αθίγγανοι ζητούν επίσης από την αστυνομία να προστατεύσει τον καταυλισμό τους, ενώ δηλώνουν πως θα προβούν σε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο, με αίτημα την ίση μεταχείριση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ως Κερκυραίοι πολίτες. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι Ρομά έχουν στήσει το δικό τους μπλόκο έξω από τον καταυλισμό τους, καίγοντας παλιά αυτοκίνητα.

Αναδημοσίευση από : tvxs.gr
Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: