Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Καρέκλα με καρφιά έχει αποδειχθεί η θέση του προπονητή στο Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Στη φετινή περίοδο σε 19 Αγωνιστικές ,στην ανεργία έχουν βρεθεί 18 προπονητές. Μόλις τέσσερις έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στη «λαιμαργία» των προέδρων να «τρώνε» τους προπονητές. Πρόκειται για τους «αλώβητους» του Εργοτέλη (Νίκος Καραγεωργίου), Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης), Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης) και Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς) με τον τελευταίο να επιβιώνει στο πάγκο των «λιονταριών».


Οι ομάδες που έχουν σπάσει το ρεκόρ αλλαγής προπονητών είναι ο Πανιώνιος και η Λάρισα, Οι οποίες έχουν αντικαταστήσει μέχρι στιγμής τρεις προπονητές, ενώ ακολουθούν καταπόδας Ξάνθη και ΠΑΟΚ που έχουν στείλει στην ανεργία δύο.
Ο πρώτος που άνοιξε το χορό των απολύσεων ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ Μαριο Μπερέτα, ο οποίος δε πρόλαβε να κάνει τη παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα ,αφού διώχθηκε κακήν κακώς από το πάγκο των θεσσαλονικιών στη περίοδο προετοιμασίας. Τον διαδέχθηκε ο Δερμιτζάκης ,ο οποίος όμως δεν κατάφερε να φέρει την καλή αγωνιστική κατάσταση στο ΠΑΟΚ και έτσι αποτέλεσε το δεύτερο θύμα στην ίδια περίοδο για τον δικέφαλο.
Ένας ακόμη από μεγάλη ομάδα που ακολούθησε το προπονητή του δικεφάλου του βορρά στη καλοκαιρινή περίοδο ήταν ο Έβαλντ Λίνεν , ο οποίος χρεώθηκε την αποτυχία του Ολυμπιακού στο να καταφέρει να μπει στους ομίλους του Τσαμπιονς Λίνγκ.
Στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε ο χορός των απολύσεων αφού ο Μπουμπένκο του Ηρακλή δεν κατάφερε να αντέξει στη θέση του. Ενώ ακολούθησε και η απόλυση του Κεχαγιά από την Ξάνθη.
Για να έρθει η ημερομηνία του αναμενόμενου αλλά και καθυστερημένου διαζυγίου του Ντούσαν Μπάγιεβιτς από την ομάδα που αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόσο πάθος. Η φυγή του άλλοτε πρίγκιπα ήταν αναμενόμενη, αφού σε φιλικό αγώνα με τη Καλλιθέα είχε έρθει σε διένεξη με οπαδούς της ΑΕΚ.
Ο μήνας που ακολούθησε έσπασε όλα τα ρεκόρ απομακρύνσεων προπονητών από ομάδες της Σουπερ Λινγκ, αφού πέντε προπονητές βρέθηκαν στο «ταμείο ανεργίας». Πρόκειται για τους Οκούκα (Καβάλα), Νιόπλια (Παναθηναϊκός), Στόρε (Πανιώνιος), Παπακώστα (Λάρισα) και Παράσχο (Ξάνθη).
Τελευταίο και πιο πρόσφατο διαζύγιο ήταν ανάμεσα στον Έκτορ Ρσουλ Κούπερ και τον Άρη. Ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την ιστορική πρόκριση των κίτρινων στο Europe league , δε κατάφερε να επιβίωση στο πάγκο, αφού ενοχοποιήθηκε για τη κακή αγωνιστική κατάσταση που παρουσίαζε η ομάδα του στο ελληνικό πρωτάθλημα..
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή περίοδος δεν ήταν η χειρότερη για τους προπονητές ,αφού στη περσινή περίοδο είχαν πραγματοποιηθεί 26 αλλαγές.
Αναλυτικά οι 18 προπονητές που αποχώρησαν
1. Μάριο Μπερέτα ΠΑΟΚ
2. Γιόζεφ Μπουμπένκο Ηρακλής
3. Έβαλντ Λίνεν Ολυμπιακός
4. Νίκος Κεχαγιάς Ξάνθη
5. Ντούσαν Μπάγεβιτς ΑΕΚ
6. Παύλος Δερμιτζάκης ΠΑΟΚ
7. Μίκαελ Στόρε Πανιώνιος
8. Γιώργος Παράσχος Ξάνθη
9. Ντράγκαν Οκούκα Καβάλα
10. Νίκος Νιόπλιας Παναθηναϊκός
11. Γιώργος Παράσχος Πανιώνιος
12. Γιάννης Παπακώστας Λάρισα
13. Μπάμπης Τεννές Κέρκυρα
14. Άκης Μάντζιος Πανιώνιος
15. Κώστας Κατσαράς ΑΕΛ
16. Γιορν Άντερσεν ΑΕΛ
17. Βαγγέλης Βλάχος Αστέρας Τρ.
18. Έκτορ Ραούλ Κούπερ Άρης
Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: