Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Βενιζέλου-Λίμπερμαν

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, η κατάσταση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αλλά και διεθνή προβλήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο, απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τη βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών για προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, το πυκνό πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας θα συνεχιστεί, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες της κάθε χώρας.
Η Ελλάδα, είπε ο κ. Βενιζέλος, έχει ως προτεραιότητα την αποφυγή εντάσεων και την ασφάλεια στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ασφαλείας, που κατανοούμε και σεβόμαστε απολύτως.
Εξάλλου, ο κ.Βενιζέλος, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και γνήσια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ και μπορεί να παίξει ένα θετικό και επικοδομητικό ρόλο, για την επίλυση χρόνιων και ιστορικών προβλημάτων.
Ο κ. Λίμπερμαν εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τη βοήθεια της Ελλάδας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χάιφα και σε ευαίσθητα θέματα.
Η διμερής συνεργασία, πρόσθεσε, θα συμβάλλει στη σταθερότητα στην περιοχή. Έχουμε πολλές κοινές προκλήσεις όπως το περιβάλλον, τη μετανάστευση και την πράσινη ενέργεια, ενώ επανέλαβε την πρόσκληση που έχει απευθύνει προς τον υπουργό ΄Αμυνας να επισκεφθεί το Ισραήλ σε ένα μήνα.

Αναδημοσίευση από : newsbomb.gr
Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: