Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Γκλέτσος

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γλέτσος , ο οποίος κατηγορείται για φθορά ξένης περιουσίας και παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή γκρέμισε χτες και τη Δευτέρα κιγκλιδώματα στην Εθνική οδό με σκοπό οι κάτοικοι της περιοχής να μετακινούνται ελύθερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν κάποιος μένει στη Στυλίδα, αναγκάζεται να πληρώνει 2,60 ευρώ κάθε φορά που περνά από τα τοπικά διόδια και θέλει να πάει στη δουλειά του.
Ο κ.Γκλέτσος παρουσιάστηκε χτες μόνος του στο ΑΤ της περιοχής, καθώς οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν δεν τον έβρισκαν. Στη συνέχεια κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στο δήμαρχο της πόλης τους. Αργά το απόγευμα δημιουργήθηκε ένταση κοντά στα διόδια της Πελασγίας όταν συνεργεία της εταιρείας επιχείρησαν να τοποθετήσουν εκ νέου τις πλαϊνές µπάρες και να φράξουν ξανά τις διαβάσεις που άνοιξαν τα µηχανήµατα του Δήµου Στυλίδας. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες επενέβησαν και δεν επέτρεψαν στα συνεργεία της εταιρίας να επισκευάσουν και να αποκλείσουν τις διαβάσεις.
Τέλος το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση» τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, που προχώρησε στο γκρέμισμα των κιγκλιδωμάτων «διαμαρτυρόμενος για τη ληστεία των διοδίων που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές με τη στήριξη ΠαΣοΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ». Μάλιστα, ζητά από το λαό να καταδικάσει τη σύλληψη γιατί «στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την κατάργηση των αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».
Τέλος, το υπουργείο Μεταφορών γνωστοποίησε ότι θα διανεµηθούν εκ νέου περίπου 1.000 κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας σε κατοίκους του Δήµου Στυλίδας.
Γεγονός το οποίο δεν λύνει το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα με τους δεκάδες σταθμούς διοδίων και το χαράτσι που μας αναγκάζουν να πληρώνουμε.

Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: