Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Ερυθρόλευκη» άλωση

Την πρώτη του νίκη μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ σε ματς κανονικής περιόδου μετά τον Φεβρουάριο του 2007, πήρε ο Ολυμπιακός με σκορ 65-61 στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» για την 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Πρωταγονιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο Νεστέροβιτς που σταμάτησε στους 17 πόντους, άξιος συμπαραστάτης του και ο Παπαλουκάς, εμφανώς επηρεασμένος ο Σπανούλης στην επιστροφή του που βοήθησε όμως όσο μπορούσε.

Νεστέροβιτς: «Τίτλο και με τον Ολυμπιακό…»
Να πανηγυρίσει στο τέλος της φετινής σεζόν τον τίτλο του πρωταθλητή με την φανέλα του Ολυμπιακού, όπως είχε κάνει στο παρελθόν με τους Σπερς στο «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ, ευχήθηκε -μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ- ο Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος σέντερ των «ερυθρόλευκων» επεσήμανε:
«Η νίκη ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Γύρισα από το ΝΒΑ για να πάρω τίτλους με τον Ολυμπιακό... Στην Αμερική αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Ήμουν ευλογημένος που τα κατάφερα με τους Σπερς και ελπίζω η φετινή σεζόν να έχει την ίδια κατάληξη…»

Βασιλόπουλος: «Είχαμε πίστη και συγκέντρωση…»
Στο ότι όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πίστη, ενώ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, στάθηκε με δηλώσεις του ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» τόνισε αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι του ΟΑΚΑ:
«Είχαμε πίστη και συγκέντρωση στον στόχο μας καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Κάναμε λίγα λάθη κι αυτό ήταν υπέρ μας… Δεν δώσαμε δικαιώματα στον αντίπαλο για αιφνιδιασμούς και στα κρίσιμα σημεία γυρίσαμε τη μπάλα όπως έπρεπε. Αυτό το ματς δεν αλλάζει κάτι στο πρωτάθλημα, είναι δύο βαθμοί, όπως και κάθε άλλο παιχνίδι… Συνεχίζουμε την δουλειά…»

Μπουρούσης: «Δεν κοιτάζαμε δεξιά και αριστερά…»
Για την αυτοσυγκέντρωση, την οποία επέδειξαν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στάθηκε με δηλώσεις του ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού υπογράμμισε:
«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας. Κάναμε το παιχνίδι μας και σε καμία περίπτωση δεν γυρίζαμε το κεφάλι μας, είτε δεξιά, είτε αριστερά… Αυτό ήταν πολύ σημαντικό και λειτούργησε θετικά για μας. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε κακή μέρα, την ίδια ώρα που εμείς λειτουργήσαμε πολύ καλά αμυντικά. Συνεχίζουμε την δουλειά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωλίγκα… Δεν έχει αλλάξει τίποτα, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για φαβορί στο πρωτάθλημα…»

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: