Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Καταθέτουμε πρόγραμμα στη κρίση του ελληνικού λαού


Για πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό, που εγγυάται την οικονομική εξυγίανση έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εισαγωγική ομιλία του με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του.

«Το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου συμπυκνώνεται στο ‘Η Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ’» είπε ο κ. Τσίπρας γιατί όπως τόνισε, «δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο κακό Μνημόνιο. Το Μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις».

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατατίθεται στην κρίση του ελληνικού λαού και όχι προς έγκριση στην τρόικα και πρόσθεσε ότι όσοι προκαλούν γενικευμένο φόβο και ανασφάλεια, δεν πλήττουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά την ίδια την Ελλάδα.

Εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «παραδόθηκε άνευ όρων στους δανειστές και τώρα μετά τη συντριβή του στις εκλογές της 6ης Μαίου, ζητά και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού για να τον εξαπατήσει για δεύτερη φορά».

Ακόμα, χαρακτήρισε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο «ηθικό αυτουργό του Μνημονίου», που εκβίασε την ψήφο της τότε ΚΟ του κόμματός του.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φεύγουν, αλλά παραδίδουν μία χώρα στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι εάν συνεχίσουμε την εφαρμογή του Μνημονίου, θα πρέπει να ξεχάσουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: