Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό



«Αλαζονικό και τυφλό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το δίλημμα που έθεσε στο λαό ο κ. Αλέξης Τσίπρας, «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής του, κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τάχθηκε, ανοικτά και καθαρά, υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου, που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης» και επισήμανε ότι, έτσι, «δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός, που φέρνει σε απομόνωση τη χώρα από τα άλλα κράτη της Ευρώπης, χωρίς καμία αίσθηση των συσχετισμών στην Ευρώπη».

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά οξύ το ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί μετά τις 17 Ιουνίου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για σκηνικό τεχνητής πόλωσης, που επιχειρείται να στηθεί ανάμεσα στο κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα και τη ΝΔ, κάτι που, όπως είπε, «αποτελεί καρικατούρα δικομματισμού».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι, μετά τη σημερινή θέση του ΣΥΡΙΖΑ και τις χτεσινές προτάσεις της ΝΔ, η πρόταση του Κινήματος για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης αναδεικνύεται ως «η μόνη εφικτή προοδευτική και ασφαλής εθνική στρατηγική».

Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι μπροστά σε αυτή την «αδιέξοδη κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει πάλι σε ακυβερνησία», υπάρχει μια λύση, η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, «που, με την πρότασή του, λειτουργεί ως εγγυητής και καταλύτης για την εφαρμογή της μόνης εθνικής στρατηγικής».

Θέτοντας το «πραγματικό» δίλημμα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό έγκειται στο «να παίζουμε με την τύχη της χώρας ή να κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Καταλήγοντας, κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν ξανά το συμφέρον οικογένειάς τους και της πατρίδας και να πράξουν αναλόγως.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: