Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τελευταία η Αθήνα σε τουρίστες τον Απρίλιο


Λιγότεροι αναμένεται να είναι οι τουρίστες φέτος στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χρονιές.  Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας κάνει πολλούς τουρίστες να μην βάζουν την Ελλάδα στις πρώτες τους προτιμήσεις για το καλοκαίρι.

Ειδικά στην Αθήνα η πτώση του τουρισμού είναι πολύ μεγάλη. Μάλιστα έχει την χειρότερη επίδοση μεταξύ 11 μεγάλων τουριστικών ευρωπαϊκών πόλεων.

Εκτός από την κοινωνική αναστάτωση και τις συνεχείς απεργίες οι οποίες ταλαιπωρούν τους τουρίστες, η πολιτική αστάθεια έχει δημιουργήσει στους Ευρωπαίους πολίτες ανασφάλεια για τη δυνατότητα διεκπεραίωσης των συναλλαγών τους. Γι αυτό το λόγο το 30% των τουριστών έχει ακυρώσει τις κρατήσεις που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία, πολλοί Γερμανοί και κυρίως και άλλοι Βορειοευρωπαίοι θα αποφύγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Επίσης, και οι Βρετανοί λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουν και των Ολυμπιακών αγώνων. Ωστόσο, η αύξηση των τουριστών από τη Ρωσία δεν είναι ικανή να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το 10%.

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: