Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Τέλος ο Χόντγκσον από τη Λίβερπουλ!




Παρελθόν από τον πάγκο της Λίβερπουλ αποτελεί και επίσημα ο Ρόι Χόντγκσον.
Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε ότι η κατάσταση στο σύλλογο του μεγάλου λιμανιού δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, έπειτα και τα τελευταία κρούσματα με οπαδούς της Λίβερπουλ να ζητούν εν χορώ τη φυγή του Χοντγκσον από την ομάδα και να γράφουν συνθήματα εναντίον του στους τοίχους του προπονητικού κέντρου της ομάδας.

Έτσι απομάκρυναν τον Άγγλο τεχνικό από τον πάγκο του συλλόγου, ενώ χρέη υπηρεσιακού προπονητή θα ανλάβει ο Κένι Νταλγκλις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόι Χοντγκσον γίνεται έτσι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Λίβερπουλ που αποχωρεί χωρίς να συμπληρώσει μία ολόκληρη σεζόν στον πάγκο της.
Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης των "κόκκινων" Τζον Χένρι τόνισε : "Είμαστε ευγνώμονες στον Ρόι για τις προσπάθειές του τους τελευταίες έξι μήνες, αλλά και οι δύο πλευρές πίστεψαν πως είναι προς όφελος του συλλόγου να αποχωρήσει από τη θέση του προπονητή. Του ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό για το μέλλον" .
Ο Χόντγκσον με σειρά του δήλωσε για την απομάκρυνση του : "Ήταν μεγάλο προνόμιο για μένα να μου ζητήσουν να προπονήσω τη Λίβερπουλ. Θα ήταν τιμή για κάθε προπονητή να βρίσκεται στον πάγκο ενός συλλόγου με τόσο μεγάλη ιστορία και τόσο φανταστικούς φιλάθλους. Η Λίβερπουλ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες παγκοσμίως. Οι τελευταίοι μήνες αποτέλεσαν για μένα τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να αφήσω το στίγμα μου στην ομάδα, που δεν είχα τη δυνατότητα να φέρω παίκτες στη μεταγραφική περίοδο και δεν μπόρεσα να αποτελέσω μέρος της διαδικασίας ανοικοδόμησης της Λίβερπουλ. Η ομάδα διαθέτει μερικούς παίκτες σπουδαίας κλάσης, με τους οποίους ήταν χαρά μου να συνεργαστώ και εύχομαι τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν. Ευχαριστώ όλους αυτούς με τους οποίους είχαμε στενή συνεργασία για την πίστη και τη συμπαράστασή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και, τέλος, φυσικά ευχαριστώ τον κόσμο της Λίβερπουλ. Το πάθος και η αφοσίωσή τους στην ομάδα θα φέρει τη Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή".
Τέλος, ο Τζον Χένρι μιλώντας για τον Κένι Νταλγκλις είπε : "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμφώνησα να βγει μπροστά και να αναλάβει την ομάδα ξεκινώντας από τον αγώνα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο ‘Ολντ Τράφορντ’ και μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Κένι δεν είναι απλώς ένας παίκτης-θρύλος της ομάδας, είναι ο τρίτος από τους πιο πετυχημένους προπονητές μας. Είμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες που αποφάσισε να αναλάβει την ομάδα στα μέσα της σεζόν" .

Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: