Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Γιέ μου που πας; Μάνα θα πάω..μετανάστης!


Περισσότεροι από 12.000 Έλληνες σπεύδουν να βρουν εργασία εκτός Ελλάδος και έτσι έστειλαν βιογραφικό στο ευρωπαϊκό δίκτυο EURES. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αποσταλεί περίπου δωδεκάμισι χιλιάδες βιογραφικά από Έλληνες που θέλουν να εργαστούν σε Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ανακοινώθηκαν από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας. 
Πέρα όμως από τους ανέργους, αιτήσεις έσπευσαν να καταθέσουν και Έλληνες εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας και ειδικότητας, αναζητώντας έτσι καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς. 
Στη χώρα μας το πρόγραμμα αυτό, πραγματοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Οποιονδήποτε τον ενδιαφέρει να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού λοιπόν, μια καλή λύση είναι να ανεβάσει το βιογραφικό του στο site του EURES (http://eures.europa.eu). Αντίστοιχα βέβαια, οι εργοδότες μπορούν ηλεκτρονικά να βάζουν τις αγγελίες τους, για την ανεύρεση υπαλλήλων.
Μέχρι τώρα, στο δίκτυο συμμετείχαν 31 ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων οι πιο πολλές θέσεις εργασίας, γύρω στις 500.000, παρέχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, 270.000 στη Γερμανία, 73.000 στην Τσεχία και 71.000 στη Γαλλία. Συνολικά έχουν ανακοινωθεί 847.907 κενές θέσεις εργασίας, έχουν αποσταλεί 550.697 βιογραφικά και 22.724 είναι οι εργοδότες που έχουν κάνει εγγραφή.
Το μέλλον σίγουρα φαντάζει αβέβαιο στη χώρα μας, αλλά όπως έλεγαν και οι παππούδες μας "όπου γης και πατρίς" και "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" , ε τί στο καλό..θα τα καταφέρουμε. Ακόμα κι αν αυτό δε γίνει, τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει για κάτι καλύτερο! Καλή τύχη σε όσους το επιχειρήσουν ή σε όσους το έχουν ήδη κάνει, υπομονή και κουράγιο. Τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα, μετά το πράγμα στρώνει...

Πηγή : news247.gr
Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: