Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στην Τουρκία




Στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών, στο Ερζερούμ, θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός, έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο θα έχει πρόγευμα εργασίας.

Στις συνομιλίες, μεταξύ των δύο ηγετών, αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων, για όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες αλλά και για διεθνή περιφερειακά ζητήματα. Έμφαση αναμένεται να δοθεί στη συζήτηση που γίνεται για τη λαθρομετανάστευση και στα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Ελλάδα για την ενίσχυση των συνόρων της.
Το μεσημέρι, ο κ. Γ. Παπανδρέου, αναμένεται να μιλήσει στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται στο Ερζερούμ, με τη συμμετοχή 180 πρέσβεων. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των πρέσβεων που εκπροσωπούν την Τουρκία στο εξωτερικό, ενώ γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικής εξουσίας.
Η παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση αυτή κρίνεται, εκ των προτέρων, ιδιαίτερα σημαντική από όλους τους σχολιαστές στην Τουρκία. «Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ανεξάρτητα από το τί θα συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του», λέει στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο διπλωματικός σχολιαστής, Τζενκίς Τσαντάρ.
Η πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό, αποτελεί ανταπόδοση της προσκλήσεως που είχε απευθύνει ο κ. Παπανδρέου στον κ. Ερντογάν, πριν δύο μήνες, για να συμμετάσχει σε διεθνή οικολογική συνάντηση στην Αθήνα.
Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί θα εγκαινιάσουν τους διεθνείς χειμερινούς αθλητικούς αγώνες των πανεπιστημιακών ομάδων, στους οποίους συμμετέχουν ομάδες από πανεπιστήμια 75 χωρών.
Τις επόμενες ημέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επαφές του σε ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία- για τη δημιουργία ευρωομολόγου και την κοινή οικονομική διακυβέρνηση.

Αναδημοσίευση ρεπορτάζ από : kathimerini.gr
Επιμέλεια : Χρυσόστομος Βουλγαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: