Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ

Για αδιαλλαξία και επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας εκ μέρους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έκανε λόγο ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, ανακοινώνοντας την πολιτική επιστράτευση των απεργών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων από εδώ και πέρα θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή που εφαρμόστηκε στην περίπτωση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης όταν εκείνοι αντιδρούσαν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Ήδη παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως το βρεφικό γάλα, ενώ οι τοπικές αγορές υποφέρουν σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τα ράφια αλλά και τα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ της Ρόδου και των νησιών της Δωδεκάνησου αρχίζουν και αδειάζουν καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν τα εμπορεύματα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Συλλόγου, που ζητούν την ομαλοποίηση των μεταφορών. Πολλοί κάτοικοι νησιωτικών περιοχών της χώρας έχουν  εγκλωβιστεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας για μέρες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρούνται προβλήματα ακόμα και στην μεταφορά ασθενών. Το πρόβλημα είναι τόσο σημαντικό ώστε ο δήμαρχος Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, ζήτησε την εξεύρεση άμεσης λύσης για τη μεταφορά ασθενών που χρίζουν ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργικής επέμβασης. Σε ορισμένες  περιπτώσεις τα προβλήματα που παρατηρούνται  αγγίζουν τα όρια του μακάβριου, καθώς  λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν παγώσει προσωρινά ακόμα και οι κηδείες!
Τα προβλήματα που εμφανίζονται πλέον στα νησιά  αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο κάθε μέρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οδηγούν τις τοπικές οικονομίες στην περαιτέρω συρρίκνωση και απαξίωση, αλλά και στον αθέμιτο ανταγωνισμό με τους γείτονες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι των ακριτικών κυρίως νησιών μας εφοδιάζονται πλέον από την Τουρκία.

Επιμέλεια: Δημήτρης Γαρουφάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: