Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σαν σε προπόνηση(Ρεαλιστικά!)...


Οι πράσινοι ήξεραν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν για πολλούς την καλύτερη ομάδα στο κόσμο. Ήξεραν επίσης πως έχουν καταφέρει να σκοράρουν μόνο ένα τέρμα απέναντι σε αντίπαλό τους στο φετινό champions league, ήξεραν ακόμα πως θα ήταν θαύμα αν η πρώτη τους νίκη ήταν απέναντι στην μεγάλη Μπάρτσα του Μέσι και των υπολοίπων. Όλα αυτά όμως δεν εμπόδιζαν κανέναν να ονειρεύεται ακόμα και την τελευταία στιγμή πως ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κάνει την μεγάλη υπερβαση.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να γνωρίζει, πως αφού η Ρουμπίν νίκησε στη Ρωσία την Κοπεγχάγη, ήταν ήδη πρώτη στον όμιλο ότι και αν έκανε με την ελληνική ομάδα. Αυτό δεν πτόησε όμως τους παίκτες του Γκιουαρδιόλα, που έκαναν ένα ακόμα εκπληκτικό παιχνίδι, έλεγχαν πλήρως τον αγώνα σε όλη του τη διάρκεια και σκόραραν 3 φορές με χαρακτηριστική ευκολία. Η ομάδα του Φερέιρα, ότι και αν ήθελε και προσπάθησε να κάνει, ήταν ανίκανη να ακολουθήσει την ταχύτητα αυτών των παικτών, που πραγματικά είναι λες και παίζουν pro evolution στο playstation 3. Τι αυτοματισμοί, τι τρεξίματα,τι passing game, τι τελικές προσπάθειες;; Πραγματικά χαζεύουν όποιον και αν έχουν αντίπαλό τους.
Ο Παναθηναϊκός δε θα πρέπει να απογοητεύεται από την ήττα-εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα αλλά από τη συνολική του παρουσία στη κορυφαία διασυλλογική Ευρωπαϊκή διοργάνωση μιας και όλοι στο πράσινο στρατόπεδο γνωρίζουν πως η πρόκριση χάθηκε στα προηγούμενα παιχνίδια με Ρουμπίν και Κοπεγχάγη, κυρίως στα εντός έδρας ματς.
Οι στόχοι που μένουν πλέον στον ΠΑΟ είναι η κατάκτηση πρωταθλήματος και βέβαια και του κυπέλλου, κάτι που θα κάνει τη φετινή χρονιά μη αποτυχημένη, μετά την ευρωπαϊκή αποτυχία.

ΥΓ .1: Απαράδεκτη η ενέργεια οπαδού των πρασίνων που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κυνηγώντας παίκτες της Μπαρτσελόνα. Ευτυχώς η ασφάλεια του γηπέδου τον απομάκρυνε αμέσως και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

ΥΓ .2: Ενδεικτικό το passing game των Ισπανών. 746 στις 895 πάσες ολοκληρώθηκαν από τους Μπλαουγκράνα έναντι 156 στις 274 των πράσινων.

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: