Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Αυτή η ομάδα είναι από άλλον πλανήτη!

Ο λόγος για την εκπληκτική, διαστημική θα λέγαμε, Μπαρτσελόνα που μέσα σε 15 λεπτά διέλυσε την ομαδούλα του Μουρίνιο και της απέδειξε για άλλη μια φορά πως δε μπορεί να τη φτάσει ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι.


Οι Καταλανοί έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους να πάρουν το ματς και να πιάσουν κορυφή, κάτι που ξεκίνησε με τον Τσάβι να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο 10'. Σαν να μην έφτανε το πρώτο χτύπημα, ήρθε και το δεύτερο στο 17' για την ομάδα του Μουρίνιο με τον Πέδρο να κάνει το 2-0.  Μαθήματα ποδοσφαίρου άλλη μια φορά σε όλο το παιχνίδι από τους καλύτερες παίκτες του κόσμου που έκαναν τον Ρονάλντο και την παρέα του να μοιάζει ομαδούλα. Η Μπάρτσα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες να κάνει το σκορ πιο μεγάλο στο α' ημίχρονο δίχως όμως να τα καταφέρει.
 Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα αποφάσισαν να τρελάνουν  τους αντιπάλους τους, με τη μπάλα πραγματικά να χάνεται σε πολλά σημεία του αγώνα. Αποτέλεσμα του καλού και εντυπωσιακού ποδοσφαίρου του β' μέρους για τους γηπεδούχους τα 2 κολλητά ,χρονικά, γκολ του Βίλια που τελείωσε τους Μαδριλένους, μόλις στο 57΄της αναμέτρησης. Απο εκεί και μετά ξεκίνησε ένα πάρτι από τους γηπεδούχους δίχως τέλος, με συνεχείς εναλλαγές της μπάλας από Μέσι , Τσάβι, Βίλια, Πέδρο, Μπόγιαν, Ινιέστα όπως συνιθίζουν άλλωστε και ξέρουν καλά να κάνουν. Η μπάλα πραγματικά είχε χαθεί και οι παίκτες του Μουρίνιο ήταν απλά θεατές, με τα νεύρα τους όμως να βαράνε κόκκινο. Η Μπαρτσελόνα κατέβασε ρυθμούς στα τελευταία λεπτά αλλά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με ένα πέμπτο γκολ με τον Χεφρέν, να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Πραγματικά ότι και να πούμε για την ομάδα της Καταλονίας, λίγο θα είναι. Η ομάδα αυτή απλά δε παίζεται, άλλωστε αυτό το παραδέχεται ο οποιοσδήποτε που ξέρει από ποδόσφαρο. Και το καλύτερο απ'όλα; Δεν θέλει και δεν σταματάει να το δείχνει σε κάθε ματς με οποιονδήποτε αντίπαλο. Μην ξεχνάτε, έπαιζε με την Ρεάλ του Μουρίνιο, του Ρονάλντο, του Μπενζεμά και των άλλων μεγάλων αστέρων που φάνηκαν πολύ μικροί για την κοιτάξυν έστω στα μάτια...

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: