Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οι πρώτοι τριγμοί Χιμένεθ-παικτών


Στην ΑΕΚ αποτελεί συνήθη διαδικασία των τελευταίων ετών να υπάρχουν εντάσεις και γκρίνιες ανάμεσα σε παίκτες και εκάστοτε τεχνική ηγεσία.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα και ίσα ίσα που κέρδισε και λίγο χρόνο παρατείνοντας την περίοδο των μελιών με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, πάντως, άρχισαν οι πρώτες μουρμούρες εκατέρωθεν και οι πρώτοι τριγμοί στις σχέσεις των δύο πλευρών. Τα παράπονα είναι αρκετά ένθεν κακείθεν.

Από την πλευρά του Χιμένεθ προκύπτει απογοήτευση και έντονος προβληματισμός για αρκετούς εκ των παικτών του. Ο Ισπανός διακρίνει αδιαφορία και αυτός είναι ο βασικός λόγος που αρχίζει ήδη να θέτει κάποιους στο περιθώριο. Παράλληλα, άρχισε να ανακαλύπτει και εξωαγωνιστικές δραστηριότητες που δεν του αρέσουν καθόλου.

Δεν αναφερόμαστε μόνο σε νυχτοπερπατήματα των «κιτρινόμαυρων» -έτσι κι αλλιώς αυτά είναι σχετικώς περιορισμένα-, αλλά σε άλλες αδυναμίες τους. Οπως το τζογάρισμα και το στοίχημα σε σημείο μανίας. Ο αστικός μύθος αναφέρει πως υπάρχει ποδοσφαιριστής -ο οποίος μάλιστα λογίζεται ως βασικός- που έχει πρώτη έννοια (ακόμα και στα ημίχρονα των αναμετρήσεων!) την εξέλιξη αγώνων στο στοίχημα. Προσέξτε: δεν υπάρχει υπόνοια πως τζογάρει πάνω στην ομάδα του -κάτι που θα ήταν παράνομο και αντιδεοντολογικό-, αλλά πως «τρελαίνεται» με το στοίχημα, όπου θεωρείται γκουρού από αρκετούς συμπαίκτες του.

Παράπονα, όμως, εκφράζουν πλέον και οι παίκτες για τον Ισπανό τεχνικό. Κυρίως για την ένταση των καθημερινών προπονήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και έντονη κόπωση για τους «κιτρινόμαυρους». Κατά πληροφορίες, μάλιστα, σε προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξε ακόμη και λιποθυμικό επεισόδιο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, που δεν άντεξε την ένταση και έπεσε στο έδαφος εξαντλημένος!

Δείγμα ξεκάθαρο αυτού που υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν την πραγματικότητα. Δηλαδή, πως το ζήτημα της ΑΕΚ δεν αφορά τη φυσική κατάσταση, αλλά την αντοχή των οργανισμών που έχουν οι παίκτες. Γι’ αυτό δεν μπορούν να ακολουθήσουν την ένταση και τους ρυθμούς της Πριμέρα Ντιβισιόν που έφερε ο Χιμένεθ (και κατά το παρελθόν ο Φερέρ).

πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: